10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedinţii fac campanie... de mediu

Preşedinţii fac campanie… de mediu

http:http://www.youtube.com/watch?v=G3974pzkFrE
http:http://www.youtube.com/watch?v=OxRsK8AqtOw

Grupul de Iniţiativă Ecologică şi Dezvoltare Rurală a organizat vineri, la Craiova, un forum pe tema patrimoniului forestier din România, importanţa pădurilor şi procesul deşertificării în sudul judeţului Dolj. În fruntea listei de personalităţi invitate să participe s-a aflat Ion Iliescu, fost preşedinte al României, dar care nu a venit la Craiova, fiind înlocuit de Mircea Geoană, preşedintele PSD. În afara listei transmise presei joi seară, după orele 21.00-22.00, la evenimentul organizat în aula Facultăţii de Agronomie din Bănie a participat Emil Constantinescu. În cuvântările din deschiderea forumului, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a avertizat că, în judeţ, dacă nu se iau măsuri, „în următorii 20 de ani dispare solul fertil, dispar culturile tradiţionale", fără să prezinte propuneri din partea administraţiei locale pentru rezolvarea problemei. Prioteasa a amintit totuşi de campania de plantare a unor puieţi de salcâmi la Dăbuleni, organizată de ONG-ul „MaiMultVerde", grupul Realitatea-Caţavencu şi alţi parteneri.

Geoană, despre „excitarea unui nerv din societatea românească“

Preşedintele PSD a ţinut un discurs scurt, subliniind că nu a venit la Craiova în calitate de politician angajat în campania electorală. A vorbit 10-15 minute, evocând necesitatea „excitării unui nerv din societatea românească", astfel încât mai mulţi oameni să contribuie la refacerea pădurilor şi la conservarea patrimoniului forestier, important nu doar pentru mediu, ci şi pentru industria energetică.

Despre cât de gravă este problema deşertificării unor suprafeţe întinse de teren din Dolj a vorbit primarul comunei Mârşani, Constantin Ghencioiu. „Comuna este amplasată pe nisipuri zburătoare, pe o adevărată Sahara. Vă invit să veniţi la Mârşani să vedeţi ce se întâmplă cu acele nisipuri atunci când bate vântul. În anii 2007 şi 2008, am reuşit să plantăm 1.200 de hectare cu puieţi de salcâm. Mă aşteptam ca, în acest an, ceea ce s-a făcut la Dăbuleni pe 7-14 hectare să se facă şi la Mârşani. Avem mare nevoie", a declarat primarul în afara „festivităţilor".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU