10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFord: drive-test cu jurnalişti străini

Ford: drive-test cu jurnalişti străini

40 de jurnalişti din opt ţări au testat noile maşini din gama Ford pe drumurile din Germania. Ziariştii din Bănie au condus mo-delul Transit Connect, vehicul comercial care va intra în producţie din toamna acestui an, în fabrica Ford din Craiova.

 

Jurnalişti din Belarus, Bosnia, Croaţia, Macedonia, România, Serbia, Slovacia şi Slovenia au participat, pe 14 mai, la un drive-test organizat de Ford Europa în Germania, în apropierea oraşului München. Întregul proiect de testare a noilor modele din gama autoutilitarelor Transit, Transit Connect – modelul care va fi produs şi la Craiova – şi Tourneo Connect „se desfăşoară pe durata a trei săptămâni şi sunt invitaţi 450 de jurnalişti din toată Europa", a spus directorul de comunicare al Ford Europa pentru ţările emergente, Hans Juergen Fuchs. A fost prima dată când la un astfel de eveniment au fost invitaţi şi jurnalişti din Craiova (pe lângă cei din Bucureşti). Transit Connect va fi produs pentru început în fabrica din Turcia, urmând ca din a doua parte a anului să fie fabricat şi la Craiova. Va fi destinat iniţial pieţei europene, iar din vara acestui an va fi livrat şi în America de Nord. Potrivit importatorului pentru România (Romcar), o autoutilitară uşoară Transit Connect se vinde pe piaţa de la noi din ţară cu preţuri pornind de la 12.990 de euro plus TVA, iar „sora" sa Tourneo are preţuri de la 15.000 de euro în sus.

Transit Connect – o autoutilitară uşor de condus

„Nici nu am simţit că sunt cu duba", a spus un coleg de breaslă, după ce a condus un Transit Connect. La interior este mult mai atractivă decât la exterior, iar materialele sunt de calitate. Nu simţi că te afli la volanul unei autoutilitare pentru că se manevrează foarte uşor. Maşina îmbrăţişează conceptul de „kinetic design" şi este echipată cu Euro 4. Doar pentru unele ţări va fi dotată cu Euro 5. Motorul de 1,8 litri este disponibil la trei niveluri de putere. Noile modele prezintă geamuri electrice şi sisteme de închidere dublă cu telecomandă. În timpul drive-testului am aflat că scaunele pot fi încălzite. Interesant este că atât Tourneo, cât şi Transit Connect sunt adaptate nevoilor familiei (au cinci locuri, plus spaţiu pentru marfă sau bagajele familiei). Transit Connect are pornire asistată în pantă şi poate fi introdus sistem de navigare. Versiunile de 90 de cai-putere şi 110 cai-putere pot fi prevăzute cu filtru de particule diesel (opţional).

Companie naţională de vânzări Ford

Hans Juergen Fuchs a precizat că anul viitor în România se va înfiinţa o companie naţională de vânzări, aşa cum Ford deţine în toate statele din Europa în care are unităţi de producţie. După ce piaţa românească a depăşit un anumit nivel de vânzări din gama autoturismelor Ford, aceasta nu mai poate fi considerată emergentă, a explicat Fuchs. Reprezentanţii Ford au explicat că la nivelul companiei încă nu s-a decis ce se va întâmpla cu importatorul şi cu întreaga reţea de dealeri din România după apariţia respectivei companii naţionale de vânzări.

Furnizorii, în stand-by

Directorul de comunicare citat anterior a menţionat că furnizorii de echipamente din afara ţării aşteaptă să vadă evoluţia pieţei auto. Ei încă nu au deschis pe teritoriul României nici o unitate de producţie care să furnizeze piese şi componente fabricii de la Craiova. Hans Juergen Fuchs a precizat doar că intenţia Ford este aceea de a aduce furnizorii cât mai aproape de fabrica din Craiova „pentru o bună colaborare" în procesul de producţie şi pentru reducerea costurilor legate de transport. În opinia oficialului german, Ford păstrează şi în România tradiţia pe care o are la fabricile din Europa, şi anume de a avea furnizorii cât mai aproape, într-un parc industrial.

Producţia depinde de piaţa auto

 

Încă nu s-a stabilit câte maşini din modelul Transit Connect vor fi produse anul acesta sau anul viitor în fabrica din Craiova. Reprezentanţii Ford spun că sunt în expectativă şi vor fabrica autoutilitara într-un număr de exemplare stabilit „în funcţie de evoluţia pieţei auto“. Cât despre împrumutul obţinut de Ford de la Banca Europeană de Investiţii, în valoare de 400 de milioane de euro, acesta va fi investit „pentru a face fabrica de la Craiova cea mai eficientă fabrică Ford din Europa“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII