Acasă Local Dolj Scurte stiri

Scurte stiri

Trimiteţi codurile la guvern!
Decanul Baroului Dolj, Ion Turculeanu, a declarat că este justificată decizia Coaliţiei „Opriţi Codurile!“ de a da în judecată guvernul pentru nerespectarea procedurilor de adoptare a proiectelor de coduri. „Nu s-a făcut o dezbatere publică pe aceste coduri, care urmează să fie adoptate cu argumente sub impulsul unor relaţii pe care le avem cu UE. Reforma în justiţie nu înseamnă adoptarea codurilor. Era nevoie de un termen rezonabil de dezbatere. Proiectele de coduri ar trebui retrimise la guvern. Ceea ce se face acum este o forţare a legii. Cine profită de această grabă?“, s-a întrebat Turculeanu.

Valentin TUDOR

Căsătoria, un fel de SRL
Unul dintre articolele considerate nocive pentru societate este cel referitor la căsătorie. „Aceasta devine ceva derizoriu. Soţii încheie o convenţie matrimonială prin care o parte din bunurile unuia trece în posesia soţului supravieţuitor fără nici o formalitate. Asta înseamnă că o căsătorie va putea fi încheiată în scopul dobândirii bunurilor cu o singură sancţiune: aceea de a avea grijă să nu ţi se desfacă, prin divorţ, căsătoria. Este fără precedent aşa ceva. În plus, la început sunt foarte multe acte administrative, ceea ce va descuraja căsătoria, şi mult formalism la desfacerea ei. În noul proiect de cod civil, soţii sunt văzuţi ca doi asociaţi într-un SRL“, a spus Predescu. Avocatul a declarat că aberaţiile nu se opresc aici. „Pentru încheierea căsătoriei între minori, trebuie acceptul preşedintelui consiliului judeţean, deşi primarul are, prin lege, atribuţii de ofiţer de stare civilă“, a mai spus Predescu.

Valentin TUDOR

Procesomanii, puşi la plată
Procesomanii care cereau daune morale în justiţie va trebui să plătească din nou taxă de timbru. Curtea Constituţională a declarat neconstituţională abrogarea articolului care prevedea plata unei taxe de timbru de către cei care cereau daune morale prin instanţă. „Oricine putea pretinde oricând bani. Curtea a considerat că abrogarea ar duce la un exerciţiu abuziv“, a declarat avocatul Bianca Predescu.

Valentin TUDOR

Concurs de educaţie ecologică
Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj a organizat ieri o nouă ediţie a concursului interşcolar de educaţie ecologică „Fiecare deşeu la locul său“, la Colegiul „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu Jiu. În competiţie s-au înscris zece echipaje de la liceele, colegiile şi grupurile şcolare din municipiu. Câştigători au fost desemnaţi reprezentanţii Colegiului Naţional „Gheorghe Magheru“, Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“ şi Colegiului Naţional „Spiru Haret“. Concursul dedicat elevilor de clasele V-VIII din Târgu Jiu va avea loc pe 14 mai, de la ora 10.00, la Colegiul „Tudor Vladimirescu“.

Eugen MĂRUŢĂ

Ziua Lumânărilor Aprinse
Craiovenii sunt aşteptaţi duminică în Piaţa Prefecturii din Bănie, la comemorarea victimelor SIDA, o boală cruntă care ucide peste 8.000 de oameni zilnic. Manifestările vor debuta în Piaţa Prefecturii, la ora 19.00, cu o slujbă de comemorare, urmată de aprinderea lumânărilor în memoria victimelor maladiei. Acţiunea va continua cu Marşul Lumânărilor Aprinse, care se va desfăşura pe traseul Piaţa Prefecturii – Parcul „Romanescu“, aprinderea lumânărilor în Parcul „Romanescu“ şi distribuirea de materiale informative şi de protecţie în Parcul „Romanescu“.
Ziua Internaţională a Lumânărilor Aprinse este cea mai veche mişcare anti-SIDA din lume, prima campanie fiind organizată în mai 1983.

Simona TUDOR
Exit mobile version