12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDemonstraţie de prim-ajutor

Demonstraţie de prim-ajutor

Activităţile prilejuite de Ziua Internaţională a Crucii Roşii au atras vineri sute de craioveni în Piaţa Prefecturii. Locuitorii Băniei au venit cu mic cu mare – din curiozitate, dar şi pentru posibilitatea de a-şi măsura gratis tensiunea – ca să se bucure, alături de voluntarii Crucii Roşii, de evenimentele organizate de aceştia.
Printre acţiunile care au atras publicul s-au aflat demonstraţiile de prim-ajutor, efectuate de voluntarii Crucii Roşii şi de echipele „sanitarii pricepuţi“ ale Şcolii nr. 29 din Craiova. Elevii au arătat o dexteritate de invidiat în acordarea primului-ajutor persoanelor care suferă un stop cardiac. Ce-i drept, demonstraţiile s-au făcut pe manechine de plastic, nu pe victime adevărate, dar asta nu i-a împiedicat în special pe micii salvatori, elevi de clasa a VI-a, să se comporte ca un adevărat echipaj SMURD aflat în misiune de salvare de vieţi omeneşti. Voluntarii Crucii Roşii au participat apoi la un marş simbolic, intitulat sugestiv „Marşul Umanităţii“, pentru a-i convinge pe tinerii craioveni să se alăture acţiunilor umanitare desfăşurate de Crucea Roşie.

Peste 150 de persoane testate

Tot în Piaţa Prefecturii, voluntarii Crucii Roşii au instalat un cort, în care oricine a putut să-şi testeze tensiunea arterială. Acţiunea a avut un succes neaşteptat, timp de trei ore fiind testate peste 150 de persoane. „Media de vârstă a celor care s-au prezentat a fost de 55 de ani. Mulţi dintre aceştia aveau deja probleme cardio-vasculare şi au profitat de acţiunea noastră pentru a face o verificare“, a declarat Maria Vintilă, directoarea filialei Dolj a Crucii Roşii.
Multe dintre persoanele testate au avut tensiunea prea mare, însă voluntarii Crucii Roşii au pus acest lucru pe seama temperaturilor ridicate şi a soarelui care a încins peste măsură prelata cortului din Piaţa Prefecturii. Interesul arătat de craioveni faţă de campanie îi va determina pe reprezentanţii Crucii Roşii să desfăşoare mai des astfel de testări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS