Castelul fermecat, revendicat de primărie

Autori


Construcţiile din Parcul „Nicolae Romanescu“ din Craiova ar putea căpăta altă destinaţie decât cea de cârciumi. Edilii din Bănie intenţionează chiar să recâştige unele dintre clădiri, considerate monumente de gradul I. „Dorim să lansăm negocieri pentru recuperarea «Castelului fermecat», pentru început, ca să putem restaura imobilul, fiindcă este într-o stare avansată de degradare. Deşi sunt monumente de gradul I, ca tot Parcul «Nicolae Romanescu», de altfel, aceste imobile au devenit proprietate privată, dar pe teren care este domeniu public. Nu ştiu cum s-a putut întâmpla asta“, a spus arhitectul-şef al Craiovei, Mircea Diaconescu. El a precizat că şi în cazul în care nu vor reintra în patrimoniul Craiovei, clădirile istorice nu vor mai găzdui bucătării şi magazine multă vreme, fiindcă nu vor mai fi emise avize.Comenteaza acum

11 Comentarii

 1. Pozaru' said:

  Castelul este fermecat iar fotograful a fost beat … de frumusetea castelului si de asta l-a fotografiat la orizontala. Sau poate e o premonitie pentru ca Solomon e expert la culcat monumente.

 2. judex52 said:

  D-lor sefi de GDS , VOI NU AVETI PLATIT PE UNUL CARE SA VERIFICE’ SPALTUL” ?? IERI CU “TAXIMETRISTII, LIDERI SINDICALI” AZI CU CASTELUL DIN PISA ???DACA PRIMARIA S-AR SI OCUPA DE ACESTE MONUMEMTE DUPA CE LE IAU “IN PATRIMUNIU”, CE BINE AR FI !!! DAR, TARE MI-E FRICA CA SE SCHIMBA DOAR BENEFICIARUL !!! DA ALTUL SPAGA MAI MARE !!! DE CE NU FACE NIMIC PRIMARIA CU “LIPSCANIUL’ SAU CU “ROMANIA MUNCITOARE”, SAU CUM S-O NUMI ACUM ??. CEL PUTIN PE “RRROMANIA MUNCITOARE” ESTE DEZASTRU !!! TI-E SI FRICA SA MERGI “IA CELULARU” CA DE NU…RAMAI SI FARA “TOALE”ACOLO SUNT ADEVARATE “CORDOANE” DE RRROMI AI MUNCII” EXPOZITIE DE MASINI SCUMPE SI “SONORIZARE” COLORATA !!! ACOLO PRIMARIA N-AR TREBUI SA “CONSERVE” CI SA “ASANEZE” FAUNA STRADALA !!!!

 3. ion said:

  Avem un centru istoric de toata jena. Parca e o stana fara stapan… Auzisem odata ca primaria va da o HCL prin care va obliga proprietarii de pe Lipscani, R. Muncitoare, Oltet, R. Rollan, Panait Mosoiu sa-si renoveze exteriorul dupa un plan unic insa afost doar un foc de paie. Decat sa se opreasca circulatia in weekend pe a.i.cuza, mai bine s-ar opri pe r. muncitoare, panait mosoiu si celelalte den celebrul “centru istoric”. Sfatuiesc pe primar si arhitecti sa mearga in centrul istoric al Sibiului si sa se documenteze pe viu cum este acolo.

 4. eu said:

  M-am intrebat adeseori cum a ajuns fosta cofetarie de la Minerva magazin de pantofi. Acolo s-au cheltuit bani seriosi pe renovarea salii, s-a executat impecabil si acum vedem un banal magazin cu vitrinele pline de afise cu preturi scoase la imprimanta. Cand suntem seriosi? E sub nasul autoritatilor si nimeni nu se sesizeaza.E jenant, dar se pare ca ne caracterizeaza. Se cheltuiesc banii aiurea pe covoare de iarba in locul a cateva kg de samanta de gazon, mult mai ieftin si la fel de frumos. Iar comparatia cu Sibiul e doar o gluma buna. Nici noi nu vom fi ca sibienii, nici Solomon nu va fi un Iohanis. Doar o copie stearsa, penibila. Desi a facut totusi destule lucruri bune, dar nu are anvergura si nici bun-gust. E un pigmeu.La fel si cei care-l inconjoara.

 5. .. said:

  nuuuu,primarie=hoti. cine stie ce frizerie face din el si cat de hidos il va renova.i-as renova si eu casa lu solomon in cotet,pe masura lui

 6. iliutza said:

  asa primar , asa oras vai de noi am ajuns slugi la noi in tara

 7. Paulus said:

  Postari de bun simt!Felicitari la toata lumea care a postat mai sus!Eu o sa ridic alta problema cu care ma lovesc in fiecare weekend-cu toate ca locuiesc pe A.I.Cuza nu sunt lasat sa ajung acasa chiar dupa ce prezint buletinul!!!Politist ii comunitari,indiferen t din care parte as intra(Universitate,B alcescu,Unirii) nu vor sa ma lase sa trec decat in urma unui scandal monstruos lasat cu injurii de fiecare data la adresa edilului sef.EXPLICATIE:”Sef u’nu mai vrea sa va vada circuland pe A.I.Cuza!!”Pai daca acolo stau!?!?Asta e ura de rasa!El mai brunet,eu mai alb…Nici eu nu mor de dragul lui.Dar ce incearca sa faca e clar abuz!Toate caile de acces sunt blocate de masini parcate la care comunitarii se uita lung si tamp spargand seminte,ca la ei face parte din fisa postului treaba asta,deh..

 8. Workclass said:

  Paulus, fi mai explicit, de ce nu esti lasat sa ajungi acasa. Am inteles ca ai o problema cu politia comunitara dar nu imi dau seama care este aceasta problema. Nu te lasa primarul sa treci pe strada? Sincer, eu asta am inteles.

 9. Dan RO-tariu said:

  Workclass. Se inchide centrul pentru auto si Paulus, dupa cum scrie, locuieste in zona Primariei, TNC, Oltet.. Deci ca in orice oras din orice tara unde se inchid centrele, Paulus nu poate decat sa fie bucuros pentru linistea sfarsitului de saptamana din jurul locuinteoi sale. Insa el vine sau pleca de acasa cu masina si la sf. de sapt. Cand vine el trebuie sa arate buletinul, PC sa se uite in buletin sau si mai corect in certificatul de inmatriculare si sa-i permita accesul pentru ca e riveran, iar locul de parcare al masinii e trecut in certificat. Iar Primarul e vinovat pentru ca nu respecta drepturile riveranilor, eu in locul lui Paulus as scrie o scrisoare catre Primarie in care as anexa CI a masinii si buletinul si sa-mi emita un permis special pentru sf de saptamana ca sa nu mai fiu obiectul batjocurei PC sau sa ma cert cu unul care are mult timp si putine evenimente in timpul serviciului!

 10. mary said:

  cum o fi castelul fotografiat la ..orizontala?Ca nu ma prind …eu il vad normal…ma rog…fiecare cum poate!

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 9 mai 2009

Actualitate

» Avioane Craiova, vândută până la 30 iunie
» Germania ne taie banii de la UE
» Marşul Factorilor Poştali, în Parcul Romanescu
» Colţul cititorului enervat
» Elevii au sărbătorit Ziua Europei
» Scurte stiri
» Castelul fermecat, revendicat de primărie
» Seminar în mediul universitar
» Dobânzile vor scădea în ritm de melc
» Demonstraţie de prim-ajutor
» Scapă de ambalaje!
» Undă verde pentru programul Casa Verde
» Centrul de Evaluare nu se consideră vinovat de gafa de la teză
» Impozitul forfetar debusolează contabilii

Local

» Iarba rea sparge trotuarul
» Scurte ştiri
» Scurte stiri
» Teatru neconvenţional, muzică şi dans în Săptămâna „Mai“
» Cartea de weekend
» Pistoale deţinute ilegal, ridicate de poliţişti
» Elevă zbrobită pe trecerea de pietoni
» Nica atacă şmecheria cu radarele fixe
» Avortul terapeutic – infracţiune

Sport

» Ştiinţa vrea răzbunare
» Vâlcenii şi-au propus să bată „Bătrâna Doamnă“
» Sorin Cîrţu ridică ştacheta
» Marele Premiu al Spaniei, râvnit de toţi piloţii
» Omer a stabilit lotul lărgit
» Repetiţie pentru cupă
» CS Universitatea joacă acasă
» Oltchim, penultimul recital
» Ultima reprezentaţie pentru handbaliste
» Bremen a dat lovitura la Hamburg
» Performanţă istorică pentru Mircea Lucescu

Magazin

» Scurte ştiri
» 365 de zile de sex
» Parola, noul simbol al iubirii
» Sacrificii de dragul ştiinţei
» Roua dulce
» Piept de pui „rubin“ cu orez
» Sfaturi despre pregătirea somonului
» Secrete ale frumuseţii, adunate din întreaga lume
» 5 greşeli de evitat atunci când vă machiaţi
» Mărirea sânilor, pro sau contra
» Agenda evenimentelor
» Fereşte-te de radar!
» HOROSCOP

Top