9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul adjunct al IPJ Vâlcea, arestat preventiv

Fostul adjunct al IPJ Vâlcea, arestat preventiv

Comisarul-şef Daniel Munteanu, fost adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, după ce Curtea de Apel Piteşti a emis mandat de arestare sub acuzaţiile de abuz în serviciu şi trafic de influenţă. Comisarul-şef Daniel Munteanu a fost reţinut aseară de DNA Piteşti. În vârstă de 42 de ani, Daniel Munteanu s-a pensionat pe 29 aprilie pe caz de boală. Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei vâlcene, comisarul Gabriel Ciobotoiu, DNA Piteşti a efectuat ieri o percheziţie în biroul pe care acesta l-a ocupat până la finele lunii aprilie.

Fostul adjunct al şefului IPJ Vâlcea a fost între 1992 şi 1994 ofiţer al Serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ Olt, după care, până în 2005, a ocupat funcţia de ofiţer specialist în Serviciul de Investigare a Fraudelor din IPJ Vâlcea, iar din 2005 până în 2008 a fost şeful acestui serviciu. În această calitate, Daniel Munteanu a dispus efectuarea cercetărilor prealabile în dosarul finalizat de DNA Piteşti împotriva primarului Mircia Gutău, dosar care urmează să intre pe rolul Judecătoriei Drobeta-Turnu Severin. Din aprilie 2008, Daniel Munteanu a îndeplinit funcţia de adjunct al şefului IPJ Vâlcea.

Surse judiciare au declarat că în dosarul în care este cercetat Daniel Munteanu ar fi cercetaţi şi alţi poliţişti vâlceni, dar şi angajaţi ai Gărzii Financiare Vâlcea. Munteanu ar fi fost implicat în scandalul permiselor false în urma căruia în 2008 a fost arestată secretara IPJ Vâlcea – Serviciul Poliţiei Rutiere, dar şi că ar fi intervenit, în schimbul unor sume de bani, la Poliţia Rutieră, pentru a salva permisele unor persoane publice care au încălcat normele rutiere. De asemenea, este suspectat că ar fi intervenit pe lângă angajaţi ai Gărzii Financiare Vâlcea pentru ca aceştia să nu-şi exercite competenţele faţă de ilegalităţile comise de anumite firme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU