5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSIF Oltenia vrea fostele terenuri ale Automobile Craiova

SIF Oltenia vrea fostele terenuri ale Automobile Craiova

SIF Oltenia (SIF5) încearcă să obţină în instanţă 22% din societatea rezultată în urma procesului de restructurare a Automobile Craiova, susţine NewsIn. Societatea cu active imobiliare a fost prevăzută în programul de restructurare convenit în momentul privatizării Automobile Craiova şi ar trebui să preia activele care nu sunt folosite la producţia de automobile. Legea de privatizare prevedea să fie realizată mai întâi fuziunea dintre Automobile Craiova şi Mecatim Timişoara cu uzina Daewoo Automobile din Bănie.
Ulterior, Ford a ajuns să controleze uzina auto din Craiova, AVAS urmând să devină proprietarul societăţii cu active imobiliare pentru care se luptă SIF Oltenia. Miza o reprezintă terenurile pe care această societate le are în Craiova şi Timişoara.
La începutul acestei luni, SIF Oltenia a încasat 75 de milioane de lei de la Ford Motor Company după vânzarea participaţiei deţinute la Automobile Craiova, în urma căreia gigantul auto din Statele Unite a ajuns să controleze peste 95% din capitalul Automobile Craiova.
În acelaşi timp, SIF Oltenia este în proces cu producătorul auto Ford România, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului şi Automobile Craiova pentru anularea unei majorări de capital social cu 250 de milioane de euro, aprobată de conducerea Automobile Craiova pe baza obligaţiilor investiţionale asumate de Ford.
Conducerea Automobile Craiova a aprobat pe 14 ianuarie majorarea capitalului social al uzinei Ford România cu 250 de milioane de euro (echivalentul a 1,05 miliarde de lei), prin cooptarea unui nou acţionar, adică Ford Capital B.V., căruia i s-a dat dreptul de a subscrie integral cele 60,15 milioane de titluri, ca parte a obligaţiilor de investiţii asumate de producătorul de automobile din Statele Unite în baza contractului de privatizare.
În urma majorării de capital, Ford Capital B.V. va deţine 97,57% din acţiunile uzinei de automobile din Bănie, iar Automobile Craiova va mai deţine 2,43% din acţiunile Ford România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS