17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLimuzină Ford, la scara primarului

Limuzină Ford, la scara primarului

Primăria Craiova a închiriat pentru un an un autoturism Ford Mondeo Titanium, pentru care îi plăteşte companiei Ford România 75 de euro pe lună. Merce- desul cu care se plimba edilul Craiovei, Antonie Solomon, „rămâne la dispoziţia primăriei“.

 

Un Ford Mondeo Titanium (versiunea de echipare) va fi parcat în fiecare dimineaţă în faţa Primăriei Craiova. Edilul urbei, Antonie Solomon, a primit vineri de la preşedintele Ford România, Dionisio Campos, cheile unui astfel de autoturism. Maşina a fost închiriată pe un an, cu posibilitate de prelungire a contractului, iar primăria va plăti o chirie de 75 de euro pe lună (900 de euro pe an). Primarul urbei avea două maşini ale municipalităţii la dispoziţie, un Mercedes şi o Dacie Logan, aceasta din urmă pentru plimbările pe şantiere. De acum înainte, Mercedesul „rămâne la dispoziţia primăriei", edilul nepronunţându-se cărui viceprimar i-o lasă. „Am hotărât să schimbăm maşina oficială a primăriei, Dacia Logan, cu un Ford, pentru că din toamnă vom avea oficial Ford made in Craiova", a spus Solomon în cadrul ceremoniei de predare-primire a limuzinei de la Ford România. Edilul-şef al urbei i-a mulţumit preşedintelui companiei că un producător de talia Ford a găsit resurse să investească la Craiova în plină criză mondială. El l-a asigurat pe Campos de sprijinul autorităţilor locale „fie că este vorba despre investiţii în infrastructură, fie despre lobby la nivel guvernamental". Dionisio Campos i-a mulţumit primarului pentru alegerea autoturismului Ford Focus şi a menţionat că, pentru succesul Ford România, „sperăm în sprijin de la autorităţile locale".

Primarul s-a poticnit la pornirea Fordului

Solomon nu a nimerit butonul de pornit/oprit al noii limuzine şi nici preşedintele Ford România nu i-a fost de mare ajutor. În cele din urmă, edilul a primit instrucţiuni şi a pornit limuzina. Întrebat la ce foloseşte cheia predată primarului, Dionisio Campos a declarat pentru GdS: „Tot ce trebuia să facem era să apăsăm pe un buton. Cheia este doar pentru a închide şi deschide portierele". Ford Mondeo Titanium a fost produs în Belgia, la fabrica din localitatea Genk. Preţul unui astfel de autoturism este de 24.000 de euro, a spus preşedintele companiei americane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII