24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDestituirea managerilor de spitale, amânată

Destituirea managerilor de spitale, amânată

Destituirea managerilor de spitale picaţi la evaluarea din 23 martie – 1 aprilie mai are de aşteptat, după ce Ministerul Sănătăţii Publice a decis să prelungească perioada de evaluare până pe 30 aprilie. Explicaţia oferită de minister a fost că „s-au constatat neconcordanţe între valoarea indicatorilor consemnată în fişele de evaluare şi a celor din documente", motiv pentru care actele au fost luate din nou la puricat. Un astfel de exemplu este costul zilei de spitalizare, care, după calculul ministerului, a ieşit mai mare decât cel pe care unităţile sanitare trebuia să-l realizeze.

În judeţul Dolj, din cei nouă manageri de spitale aflate în subordinea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), doar unul – dr. Ioana Dumitru, de la Spitalul Filiaşi – a trecut de evaluare, toţi ceilalţi obţinând calificativul „nesatisfăcător". Nici după analizarea contestaţiilor depuse situaţia nu s-a schimbat, motiv pentru care managerii aşteptau să fie înlocuiţi în funcţie dintr-o clipă în alta.

Potrivit DSP Dolj, noii manageri de spitale, acolo unde va fi cazul, vor fi cunoscuţi probabil în jurul datei de 15 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII