16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVehiculele zgomotoase, trase pe dreapta

Vehiculele zgomotoase, trase pe dreapta

Poliţiştii craioveni declanşează, începând de astăzi, o amplă campanie de identificare şi de sancţionare a conducătorilor de motociclete şi autovehicule zgomotoase.

Poliţia Rutieră craioveană a declarat război şoferilor şi motocicliştilor ale căror vehicule încalcă normele de poluare sonoră. În acest sens, oamenii legii au luat legătura cu Direcţia de Sănătate Publică Dolj, ai cărei reprezentanţi vor pune la dispoziţia poliţiştilor un sonometru, pentru măsurarea zgomotului produs de vehicule. În echipele mobile de verificare, ce vor acţiona în toate zonele Craiovei, vor fi cooptaţi şi reprezentanţi ai Registrului Auto Român (RAR), specializaţi în depistarea vehiculelor neconforme cu prevederile Codului Rutier.
„Nu vom mai tolera vehicule zgomotoase care să-i deranjeze pe locuitorii Craiovei. Toţi cei care circulă fără tobe de eşapament sau cu tobe găurite – unele chiar intenţionat, pentru ca vehiculul să sune, chipurile «mai sport» – vor fi sancţionaţi contravenţional conform prevederilor legale în vigoare“, a precizat subcomisarul Emil Zuican, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Craiova.

Scuteriştii, din nou în vizorul poliţiei

În paralel cu această acţiune, poliţiştii vor derula din această săptămână şi până la toamnă o amplă campanie de identificare a motocicliştilor şi a scuteriştilor din tot judeţul Dolj. „În situaţia în care aceştia nu respectă legislaţia în vigoare, vor fi sancţionaţi corespunzător“, a menţionat Zuican.
Poliţia le reaminteşte conducătorilor de mopede (scutere) că trebuie să aibă cel puţin 16 ani şi să fi absolvit un curs de legislaţie rutieră în cadrul unei şcoli de şoferi ori (în cazul celor peste 18 ani) să posede permis de conducere pentru orice categorie. Pe timpul deplasării, conducătorii de mopede sunt obligaţi să meargă cu farul aprins chiar şi ziua, să poarte cască de protecţie omologată, dar şi vestă reflectorizată pe timpul nopţii. La rândul lor, scuterele trebuie să fie înmatriculate sau măcar înregistrate la consiliile locale, purtând în acest sens o plăcuţă cu numărul de înmatriculare sau înregistrare.
Scuterele neînmatriculate sau neînregistrate şi pentru care posesorii nu pot prezenta acte de provenienţă vor fi ridicate de poliţişti şi depozitate la RAR în vederea expertizării, atât cheltuielile de transport, cât şi cele de depozitare urmând să fie suportate de posesor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII