5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSiguranţa brăţărilor dacice se află în responsabilitatea jandarmilor mehedinţeni

Siguranţa brăţărilor dacice se află în responsabilitatea jandarmilor mehedinţeni

Jandarmii mehedinţeni au asigurat ieri, paza şi protecţia transportului special al celor patru brăţări plurispiralice dacice, confecţionate din aur masiv, de la Muzeul Naţional de Istorie al României din Bucureşti la Drobeta Turnu Severin.
Cele patru brăţări dacice vor fi expuse la Muzeul Regiunii Porţilor de Fier din Drobeta Turnu Severin în perioada 22-26.04.2009 între orele 9-17.00. Jandarmilor mehedinţeni le revine misiunea de asigurare a pazei şi protecţiei acestora atât pe timpul transportului de la locul special de depozitare la Muzeu , cât şi pe perioada în care ele vor fi expuse pentru publicul severinean.  Pentru această misiune, zilnic, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi a repartizat  un număr de patru cadre militare pentru realizarea dispozitivului de pază şi protecţie la care se adaugă echipa de intervenţie dotată şi pregătită pentru a interveni în orice moment dacă situaţia impune.
La încheierea perioadei de expunere, respectiv pe data de 27 aprilie, jandarmii vor asigura  de asemenea, sub pază militară, transportul celor patru brăţări la Muzeul Naţional de Istorie al României din Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS