10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate63.000 de lei pe an pentru un job-fantomă

63.000 de lei pe an pentru un job-fantomă

Vreţi ca împreună cu soţia să câştigaţi aproape 134.000 de lei pe an? Aflaţi cum puteţi atinge acest scop urmărind exemplul managerului public al Prefecturii Dolj şi al soţiei sale, sub „patronajul spiritual“ al actualului prefect.

Ovidiu Vlădoi a fost angajat pe 1 aprilie în funcţia de manager public al Prefecturii Dolj, venind de la Argeş, deşi Ministerul Administraţiei a refuzat să înfiinţeze acest post în Dolj. Cum a reuşit acest lucru? Tocmai când prefectul Florin Stancu, persoana care a dorit să se creeze o astfel de funcţie şi în Dolj,  primea răspunsul negativ la solicitare, Ovidiu Vlădoi depunea o cerere de transfer la Craiova, unde soţia sa lucrează în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASP) Dolj. Cererea a fost aprobată de minister, Argeşul a fost de acord, Prefectura Dolj şi-a deschis larg braţele, iar familia Vlădoi s-a reunit. Până să ajungă în cel mai de seamă fotoliu al prefecturii, Florin Stancu a fost director la DGASP Dolj, în subordinea sa fiind soţia lui Ovidiu Vlădoi. După ce s-a mutat cu serviciul pe strada Unirii, Stancu îl are în subordine directă pe noul manager public. Întrebat dacă este prieten cu familia Vlădoi, prefectul Florin Stancu a explicat că „îi cunosc pe amândoi, dar nu se poate spune acest lucru. Faptul că în trecut am lucrat cu unul, iar acum lucrez cu altul este o simplă coincidenţă“.

Angajată mai bine plătită decât directorul

Ce nu ştia prefectul de Dolj este că pe vremea când era director la DGASP era plătit mai prost decât „cunoştinţa“ sa, care îi era subordonată. Potrivit declaraţiilor de avere publicate pe pagina de internet a prefecturii doljene, Florin Stancu a câştigat 69.544 de lei din salariul de director general, în timp ce soţia lui Vlădoi, angajată la DGASP Dolj, a avut un salariu de 70.820 de lei pe 2008. Mutarea sa la Prefectura Dolj i-a picat bine lui Ovidiu Vlădoi, pecuniar vorbind: cei 63.000 de lei câştigaţi anual la Prefectura Argeş, după cum se arată în noua declaraţie de avere, îi primeşte şi în perioada aceasta de criză financiară în Dolj, judecând după spusele prefectului, din urmă cu o săptămână. Cu ce se ocupă familia Vlădoi, plătită cu aproape 134.000 de lei pe an din bani publici? Ovidiu Vlădoi, plătit cu 5.250 de lei pe lună, este „un fel de coordonator al activităţii cu contractele“, conform explicaţiilor lui Gabriel Anghel, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Dolj, şi s-a ocupat de orice, numai de proiecte europene nu, acesta fiind domeniul pe care a fost instruit. Soţia sa, care are salariu 5.901 lei pe lună, lucrează la serviciul programe-proiecte în cadrul DGASP Dolj, conform fostului director al instituţiei, actualmente prefect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII