Centura de Sud, croită din bretele

Autori


Construirea centurii ocolitoare de Sud a Craiovei, despre care s-a tot vorbit în ultimul deceniu, ar putea începe cu o stângăcie, dacă desenul preliminar, prezentat miercuri de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADN) reprezentanţilor Primăriei Craiova, va fi urmat în practică. Potrivit documentaţiei, în prima fază se va realiza un drum de legătură între magistralele Craiova – Slatina – Bucureşti şi Craiova – Caracal – Bucureşti, în lungime de 4 km, cu intrare de pe DE 70 la km 9 (Peugeot) şi ieşire undeva în spatele ultimului cartier craiovean de pe şoseaua Craiova – Cârcea. Din start, susţin specialiştii municipalităţii, există un inconvenient: centura de Sud nu se intersectează cu ocolitoarea de Nord. Apoi, pentru intersectarea DE 70 cu centura de Sud s-a propus amenajarea unui sens giratoriu la km 9, ceea ce este contraindicat în cazul intersectării a două drumuri de asemenea categorie. „În mod normal, ar trebui făcută supratraversarea, care însă în acest caz este imposibil de realizat din pricina construcţiilor existente. În altă ordine de idei, nu există certitudinea că se va face vreodată o centură în adevăratul sens al cuvântului, fiindcă traseul acesteia nici nu se cunoaşte", a spus arhitectul-şef al Craiovei, Mircea Diaconescu. Acesta a precizat însă că, una peste alta, drumul va avea cel puţin o utilitate certă: va prelua traficul greu, care acum se desfăşoară pe bulevardul Decebal şi pe Calea Bucureşti, inclusiv printre blocurile de locuinţe, spre DE 70 şi centura de Nord, incluzând în această categorie şi traficul preconizat al uzinelor Ford. Realizarea primei bucăţi din centura de Sud a Craiovei va fi finanţată din fonduri FEDR, însă proiectul final va fi elaborat după consultări cu autorităţile judeţene şi cu alte organisme competente. La nivelul României se vor finanţa 12 astfel de proiecte, dintre care şapte în acest an.
Comenteaza acum

4 Comentarii

 1. avi said:

  nu o sa vedeti nici un km de strada,autostrada,ce ntura,drum expres sau ce vreti voi atat timp cat este berceanu ministru.in afara de gargara si acuze pt cei dinaintea lui berceanu nu va asterne pe hartie nici macar un proiect care sa nu starneasca rasul.

 2. andi said:

  oricum au fost prosti cei care ne conduc si administreaza, trebuia facuta de la bun inceput macar CENTURA DE SUD. si asa s-ar fi preluat traficul si dinspre bucuresti spre timisoara (dar prin sud si nu nord, mai lung cu cativa km dar ce conteaza pt cei care parcurg oricum 800km) dar si traficul spre calafat sau caracal.

 3. ALESSANDRA said:

  Si nu numai traficul dinspre Bucuresti si TIMISOARA , adica nu numai traficul intern , ci este vorba de traficul esxtern , Adica ar fi preluat tot traficul cu tir-uri dinspre Uniunea Eurpeana , spre Bulgaria , respectiv Turcia , Grecia ,
  Aceste tir-uri trec inca prin oras , Drumul este execrabil ,nu mai vorbim de poluare fonica , In loc sa se concentreze sa fluidizeze acest trafic , Stam de parlamentari , Si centura de nord este de folos , Dar mult mai utila ar fi fost centura de sud a orasului , Am fi scapat de toate aceste TIR_URI , Nici pentru ei nu este usor , Risca sa-si rupa masinilie dar nici pentru noi ca cetateni , Dar la noi oro nu se vrea , ori nu gandim ,ori ne batem joc , Parerea mea este ca trebuia sa se faca un plan urbanistic pe o perioada de 10-20 ani , Trebuia sa se traseze aceste prioritati de drumuri , Dupa aceea sa se fi restituoit terenurile fostilor proprietari , Nu sa se piarda acum ATATA TIMP CU EXPROPRIERILE , si bine inteles sa se plateasaca atatia bani , Sau ?? trebuia organizata bine o strategie pentru viitor , Dar tocamai aceea care au gresit fata de tara fata de noi , Acum au pensii de lux , Trebuie sa suporatm cu pensii de lux greselile lor , Ne-au condamnat si pe noi dar si copii nostrii ;la ceea ce traim acum , si ei vor sa traiasaca in lux , Iar noi sa ne zbatem in mizeria deciiziilor lor , Ei emit legi , pe care tot ei nu le respecta , ADICA LEGEA SALARIILOR PROFESORILOR , ia sa nu fi respectat noi o lege , ce se alegea de noi ?//

 4. EU said:

  DONUL BERCEANU NU VREA DECAT RAZBUNARE CA A PIERDUT ALEGERILE SI DE ACEEA VREA SA SE DISTRUGA TOT CE AR FI BUN PENTRU CRAIOVA SI JUDETUL DOLJ, DE PARCA EL AR FI DIN MOLDOVA DE UNDEVA NU DIN OLTENIA – ESTE VORBA MAI ALES DE DRUMUL EXPRES CRAIOVA BUCURESTI CARE AVEA DEJA TOATE STUDIILE EFECTUATE SI AR FI TREBUIT SA INTRE IN LUCRU, CEI 100 KM SE FACEAU MULT MAI REPEDE, DAR RAZBUNAREA DOMNULUI BERCEANU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! LUCREAZA .

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 17 aprilie 2009

Actualitate

» Centura de Sud, croită din bretele
» Scurte stiri
» Patroni săraci cu maşini de lux
» Boc desfiinţează birurile baronilor guvernamentali
» PASTORALĂ LA ÎNVIEREA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS

Local

» Banii de la FMI ar putea fi folosiţi pentru pensii şi salarii
» Boc vrea să taie din privilegiile parlamentarilor
» Scurte stiri
» Depăşire încheiată în pom
» Cadouri pentru nevoiaşi
» Maşina parlamentului, în gropile Craiovei
» Impact mortal
» Voronin se duelează frăţeşte cu Băsescu
» Penescu, arestat pentru că are relaţii
» Angajaţii DSP, lăsaţi fără sporuri
» Oul roşu şi împistriţat
» Carne confiscată de la comercianţi
» Tradiţii şi credinţe pascale

Dolj

» Numiri politice la deconcentrate
» Pensionari fără bani de Sărbători

Sport

» Platini inspectează Ucraina şi Polonia
» Laudrup, demis de la Spartak Moscova
» Kaka s-a săturat de veteranii milanezi
» Moratti îl eliberează pe Adriano
» Olăroiu a semnat cu Al-Sadd
» Arsenal s-a calificat
» Abramovici investeşte la Chelsea
» Delegările arbitrilor, prin tragere la sorţi
» Meci de şase puncte pentru Vâlcea
» Ronaldo a dus-o pe Manchester în semifinale
» Doar victoria contează
» Încep finalele
» Baldini, suspendat
» Cârstea, în semifinale la dublu
» Carte despre viaţa lui Nadal
» Şarapova ar putea participa la Roland Garros
» Alpinistul Horia Colibăşanu, premiat

Bani & Afaceri

» Mai puţine documente pentru proiectele de dezvoltare rurală
» Helmat – succesul vine dintr-o echipă puternică
» Microîntreprinderile vor scăpa de forfetar devenind PFA
» Firmele deduc TVA la contractele de leasing
» Repartitoarele scumpesc factura

Magazin

» Apariţii editoriale
» Agenda evenimentelor
» Întreruperi energie electrică
» Fereşte-te de radar!
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Top