11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatronatele au o voce comună

Patronatele au o voce comună

Adunarea Generală Extraordinară a Alianţei Confederaţiilor Patronale din România (ACPR), în cadrul căreia Uniunea Naţională a Patronatelor cu Capital Privat din România (UNPCPR) şi Confederaţia Patronală Concordia au aderat la Alianţă, a avut loc marţi. Numărul membrilor ACPR a fost extins la nouă, iar procesul de coagulare a organizaţiilor patronale continuă. Copreşedinţii ACPR l-au desemnat în continuare pe domnul George Constantin Păunescu preşedintele Alianţei Confederaţiilor Patronale din România, pe un mandat de doi ani, şi au adoptat planul de acţiune pe următoarea perioadă. Alianţa şi-a propus realizarea unui organism comun al patronatelor, cu statut şi regulament de funcţionare propriu, pentru reprezentarea unitară a mişcării patronale la nivel naţional şi internaţional, precum şi pentru obţinerea integrării economiei naţionale româneşti, în condiţii cât mai profitabile, în mecanismele economice europene şi mondiale. ACPR este singura organizaţie patronală din România afiliată şi recunoscută de Business Europe. „Astăzi (marţi – n.r.), prin adeziunea Confederaţiei Concordia şi a UNPCPR se face un pas important în coagularea mişcării patronatelor din România şi exprimarea unei poziţii unitare în dialogul cu sindicatele şi cu guvernul. ACPR, ca unic membru al Business Europe, îşi exprimă totala deschidere şi invită organizaţiile patronale să se alăture efortului nostru, pentru că am convingerea că toţi avem un scop comun în a dezvolta economia românească. Fiecare organizaţie membră a ACPR îşi păstrează independenţa sub principiul identităţii", a declarat George Constantin Păunescu, preşedintele Alianţei Confederaţiilor Patronale din România.

Acesta a reamintit că este foarte important pentru economia autohtonă ca guvernul să ţină cont în continuare de programul care a fost iniţiat împreună cu mediul de afaceri. „Noi am solicitat să se menţină ceea ce s-a promis. Dacă am pornit la drum cu un program, păi trebuie să continuăm cu el, nu să-l schimbăm mereu. Dacă în ianuarie declaram că România se va confrunta cu o criză financiară, astăzi rectific ceea ce am spus atunci, ca urmare a împrumutului pe care l-am luat de la FMI. România poate susţine economia şi poate trece cu bine peste criză cu suportul financiar de la FMI, cu o gestiune responsabilă, dar, mai ales, cu programul iniţiat cu ajutorul întreprinzătorilor", a subliniat George Constantin Păunescu. Octavian Bojan, secretarul general al Confederaţiei Patronale Concordia, a afirmat că trebuie reluat serios dialogul social, precum şi acele măsuri anticriză care au fost propuse de patronate şi de care guvernul a cam început să uite: „Cred că, dacă noi, întreprinzătorii, suntem uniţi, atunci guvernul este obligat să ţină cont şi de părerea noastră şi să se consulte cu noi despre eventualele măsuri care ne afectează în mod direct".

Preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatelor cu Capital Privat din România (UNPCPR), Costel Olteanu, a subliniat faptul că această aderare este un pas important atât pentru organizaţia pe care o conduce, cât şi pentru celelalte organizaţii, deja membre ale ACPR: „E un pas bun pentru fiecare federaţie, dar, mai ales, pentru UNPCPR, pentru că s-a alăturat celei mai puternice alianţe patronale. Cu cât suntem mai mulţi, cu atât mai bine, vor fi mai multe idei. Toate organizaţiile membre ACPR vor fi reprezentate la nivel naţional de o voce unitară. Nu se vor mai bate nouă inşi pentru acelaşi lucru, ci unul singur, care e cel mai puternic. Prin astfel de aderări vom ajunge la o coagulare a tuturor organizaţiilor patronale din România într-o voce unitară".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS