12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMischie, venituri de 7.800 de lei pe lună

Mischie, venituri de 7.800 de lei pe lună

Fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, nu o duce mai rău din punct de vedere economic decât pe vremea când i se atribuise titlul respectiv, pentru modul în care conducea judeţul. Nicolae Mischie are venituri lunare de aproape 8.000 de lei, reprezentând pensia de fost parlamentar – 3.800 de lei, şi salariul de angajat al unei universităţi de stat – 4.000 de lei, în medie. Nicolae Mischie este unul dintre cei 500 de foşti parlamentari ai României care au depus cerere pentru a beneficia de pensie specială, în baza Statutului senatorilor şi deputaţilor.
Spre deosebire de foştii săi colegi de parlament, care mai au de aşteptat, ex-preşedintele Consiliului Judeţean Gorj încasează deja o pensie consistentă la care spune că nu este dispus să renunţe, dacă va fi pus în situaţia de a face acest lucru. Nicolae Mischie a fost deputat de Gorj în perioada 1990-1996.

Are 82 de stupi

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, consideră că nu este normal ca foştii parlamentari să rămână fără pensiile speciale, mai ales dacă acest lucru este prevăzut prin lege.
„O fi criză, dar pensia este rezultatul muncii de o viaţă şi am cotizat ani la rând pentru acest drept. Eu mi-am câştigat acest drept şi să reducă orice vor ei. Eu la pensie nu renunţ pentru că este o pensie normală. De la universitate iau în medie 4.000 de lei, depinde de lună. Întâi trebuie reglementată problema salariilor, nu a pensiilor. Nu cred că, dacă nu îşi mai iau 500 de foşti parlamentari pensia, se rezolvă problema crizei. Eu am avut aproape două mandate de deputat. Îmi mai trebuia o lună şi ceva pentru a fi exact două, cum au fost legislaturile între 1990 şi 1996. Merg şi la cursuri, la Universitatea «Constantin Brâncuşi», mă pregătesc şi le predau studenţilor şi după aceea nu am ce face şi trebuie mă apuc de «sport» în agricultură, la Godineşti. Avem viile de aranjat, de pus în pământ tot ce trebuie pentru familie şi pentru piaţă, de vândut. Am 82 de stupi şi trebuie să mă ocup de ei. Ce e în plus vindem, că nu o să consumăm noi atâta miere. Vindem unde se poate, în ţară, la export. Mai trebuie săpată şi via, că toamna toată lumea apreciază licoarea respectivă“, a declarat Nicolae Mischie, în prezent profesor la Facultatea de Drept. Pe lângă veniturile lunare consistente, fostul baron de Gorj mai are la activ şi patru condamnări penale la închisoare, dintre care două cu executare. Doar una dintre condamnări a rămas definitivă, cea la un an de închisoare cu suspendare, pronunţată în dosarul „Arma“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS