5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMaşinile abandonate, strânse de primărie

Maşinile abandonate, strânse de primărie

Maşinile abandonate de proprietari pe domeniul public al Slatinei vor fi ridicate de primărie şi depozitate în curtea Loctrans. Acţiunea de ridicare a autoturismelor a demarat ieri şi se va desfăşura pe parcursul mai multor zile.

Reprezentanţii Primăriei Slatina au început de ieri să ridice maşinile abandonate. Acţiunea a demarat la ora 12.00, când a fost ridicată de pe strada Cazărmii prima maşină. Potrivit directorului Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat (DADPP) din cadrul Primăriei Slatina, în oraş există aproximativ 100 de maşini abandonate de proprietari pe domeniul public. „Am demarat o acţiune pe care o anunţăm de foarte mult timp. În primă fază, vom ridica doar maşinile abandonate pe străzi şi în parcări. Ele vor fi depozitate în curtea Loctrans. Aceşti proprietari au fost somaţi în repetate rânduri şi anul trecut, şi anul acesta. Astăzi vom ridica primele cinci autoturisme, urmând ca în zilele ce vin să le ridicăm şi pe celelalte“, a declarat Florin Ciocan, directorul DADPP.
Reprezentanţii primăriei spun că proprietarii care doresc să îşi recupereze maşinile va trebui să plătească o taxă de 200 de lei.

Război declarat samsarilor de autovehicule

Viceprimarul Ana Anghel a explicat că rolul acestei acţiuni este de a curăţa domeniul public. „În primul rând, maşinile abandonate ocupă inutil locurile de parcare şi arată rău. Pe de altă parte, consider că pe domeniul public trebuie să stea maşinile funcţionale“, a spus Ana Anghel. Aceasta a avertizat însă că, în scurt timp, va începe „războiul“ cu samsarii de maşini care au acaparat parcările din oraş. „Mai avem o situaţie referitoare la maşinile de vânzare, care ar trebui să fie parcate în târguri şi în zone amenajate. În scurt timp vom face în afara oraşului parcări cu plată, unde pot să parcheze şi astfel de maşini. Taxa pentru o zi va fi de zece lei pentru maşinile sub 3,5 tone şi de 20 de lei pentru autovehiculele care depăşesc acest tonaj“, a mai spus Anghel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII