Acasă Actualitate Salariile poliţiştilor, sub semnul întrebării

Salariile poliţiştilor, sub semnul întrebării

Poliţiştii din judeţul Dolj ar putea rămâne fără salarii în cazul în care conducerea IGPR nu va numi mai repede un înlocuitor pentru proaspătul pensionat Gheorghe Bică.

Pensionarea comisarului-şef Gheorghe Bică de la comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj are urmări nebănuite. Bică a ieşit la pensie pe 20 martie, însă nici până acum – după mai mult de două săptămâni – şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) nu a numit un înlocuitor la comandă. Instituţia este coordonată de cei doi adjuncţi – comisarii-şefi Nicuşor Badea şi Liviu Ţiulescu – însă nici unul nu a fost desemnat la comandă, astfel că nu pot îndeplini anumite atribuţii specifice doar inspectorului-şef. Una dintre acestea este cea de ordonator de credite.
Nefiind numit un înlocuitor la comandă sau un inspector-şef cu delegaţie în fruntea IPJ Dolj, instituţia nu are ordonator de credite şi nimeni nu poate dispune, spre exemplu, achitarea salariilor. Şi, cum mai este doar o săptămână până la ziua de salariu, poliţiştii doljeni se tem că nu vor putea să-şi încaseze leafa.

Promisiuni de la IGPR

Lipsa unui şef are însă şi alte consecinţe. Mai multe servicii din cadrul IPJ – e vorba de cele subordonate direct inspectorului-şef – au rămas fără coordonare. Şi n-ar fi vorba doar de Financiar sau Logistică, ci mai ales de controversatul Serviciu de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI), aşa-numitul „Doi ş-un sfert“, ai căror ofiţeri acţionează sub stricta coordonare a comandantului IPJ.
Reprezentanţii IGPR susţin că situaţia se va remedia în timp util, urmând să fie făcută o numire la conducerea IPJ Dolj chiar în această săptămână. „Conducerea IGPR va numi pe cineva la comandă în cel mai scurt timp, astfel încât să nu apară probleme care să afecteze funcţionarea IPJ Dolj“, a dat asigurări sinsp. Alina Ienciu, purtătoarea de cuvânt a IGPR.
O situaţie asemănătoare se întâlneşte şi la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova, cealaltă instituţie pe care o conducea Gheorghe Bică. Nici aici nu s-a desemnat un nou şef, conducerea BCCO Craiova fiind în prezent asumată de comisarul Silviu Văcaru, în calitate de adjunct. Dacă nu va fi numit un şef în cursul acestei săptămâni, şi poliţiştii de la Crimă Organizată riscă să rămână fără salarii în preajma Sărbătorii Pascale.

Exit mobile version