Acasă Actualitate Scurte ştiri

Scurte ştiri

Magistrală de gaze Băileşti – Craiova – Calafat
Adriean Videanu a declarat la Craiova că Ministerul Economiei va realiza proiectul magistralei de gaze Băileşti – Craiova – Calafat pentru completarea sistemului naţional de transport gaze.
„Am vrut să vă informez legat de o iniţiativă a ministerului pe care o avem prin intermediul Transgazului, aceea de a demara un proiect important pentru Dolj, şi anume completarea sistemului naţional de transport de gaze cu Băileşti, Craiova şi Calafat. E un proiect pe care Transgaz l-a făcut cu fonduri UE, proiect care e în coordonarea Ministerul Economiei. Acest proiect va deveni o realitate pentru judeţul Dolj. Conform studiului de fezabilitate, magistrala va costa 15-16 milioane de euro“, a declarat Videanu.

Dragoş GAVRILĂ

Taxă de sacrificare a mieilor
Primăria Târgu Jiu va percepe o taxă de 6,8 lei pentru fiecare miel tăiat de Paşte. Locul de sacrificare a ovinelor va fi în „Târgul Litovoi“, situat în apropierea hypermarketului Interex. Potrivit lui Alexandru Zaharia, directorul Direcţiei de Servicii Comunale (DSC), până în prezent, aproximativ 40 de crescători de animale au depus cereri pentru sacrificarea mieilor în municipiul Târgu Jiu. Acesta a precizat că activitatea va începe de luni, 13 aprilie: „Mieii vor fi mai întâi asomaţi, după care va urma sacrificarea lor. Anul trecut au fost tăiaţi aproximativ 3.000 de miei“.

Alin Ion

Alegeri pentru BEJ
Tragerea la sorţi pentru desemnarea membrilor Biroului Electoral Judeţean Olt va avea loc mâine, la ora 12.00. Preşedintele Tribunalului Olt va desemna preşedintele şi vicepreşedintele BEJ pentru alegerile europarlamentare care au loc pe 7 iunie.

Maria PĂUN

Liber de Ziua Sănătăţii
Ziua Mondială a Sănătăţii este începând din acest an zi liberă pentru cadrele medicale. Medicii, asistentele şi ceilalţi angajaţi din Sănătate vor respecta astfel prevederile contractului colectiv de muncă pe ramură şi vor sta acasă pe 7 aprilie. Potrivit conducerii DSP Dolj, vor lucra doar serviciile de gardă şi de urgenţă din spitale, staţiile de ambulanţă şi centrele de permanenţă din judeţ.
Pentru urgenţele medico-chirurgicale, pacienţii se pot adresa unităţilor de primiri urgenţe ale spitalelor din Craiova: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul „Filantropia“, Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“, Spitalul de Neuropsihiatrie şi din judeţ: Băileşti, Calafat, Dăbuleni, Filiaşi, Leamna, Sadova şi Segarcea. Serviciul de Ambulanţă Dolj poate să fie apelat la numărul 112, iar în localităţile Amărăştii de Sus, Bârca, Brabova, Goicea, Melineşti, Pleniţa şi Frăţila – Bulzeşti funcţionează centre de permanenţă la nivelul cabinetelor medicilor de familie.

Simona TUDOR

Cereri pentru subvenţii
Fermierii gorjeni pot depune cereri pentru acordarea subvenţiilor în agricultură, începând cu 15 aprilie. În judeţul Gorj, sunt în prezent 25.000 de fermieri care pot beneficia de subvenţii pentru cultivarea terenului şi peste 8.500 care pot beneficia de sprijin în vederea creşterii animalelor. Cei mai mulţi dintre aceştia, aproximativ 8.000, sunt înregistraţi la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Gorj, ca beneficiari ai subvenţiei pentru creşterea bovinelor.
În acest an, pentru fiecare bovină proprietarul primeşte în baza cererii o subvenţie de 495 de lei, la fel ca şi anul trecut. Gorjenii interesaţi de obţinerea subvenţiei la motorină pentru efectuarea lucrărilor agricole de primăvară pot depune cereri până la sfârşitul acestei luni la Direcţia Generală pentru Agricultură Gorj. Subvenţia se acordă pentru 39 de litri de motorină folosită la hectarul de teren lucrat, în cuantum de un leu la fiecare litru. Pentru judeţul Gorj, a fost repartizată cantitatea de 1.600 de litri de motorină.

Eugen MĂRUŢĂ
Exit mobile version