17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePesediştii nu se mai înţeleg

Pesediştii nu se mai înţeleg

Social-democraţii gorjeni nu reuşesc să se pună de acord în privinţa redeschiderii negocierilor cu partenerii lor din Alianţa PSD – PD-L, cei mai mulţi dintre parlamentari fiind împotrivă, în timp ce Florin Cârciumaru a epuizat argumentele pentru a-i convinge pe cei care se opun reluării discuţiilor.  
La jumătatea lunii ianuarie, pesediştii şi democrat-liberalii au semnat un protocol privind împărţirea funcţiilor în administraţie, însă negocierile au fost blocate de liderii PSD, nemulţumiţi de faptul că în fruntea unităţilor din minerit şi energie au fost numiţi pedelişti. Pesedistul-şef Florin Cârciumaru, adept al unei poziţii flexibile în cadrul discuţiilor cu PD-L, nu reuşeşte să redeschidă negocierile, din cauza subalternilor săi pe linie de partid, care vor mai mulţi pesedişti în minerit şi energie: „În momentul în care o să fie îndeplinite condiţiile iniţiale, nu intenţionăm să reluăm nici un fel de negocieri. În prezent, condiţiile nu sunt îndeplinite, deci trebuie să rămânem în această zonă a sistării negocierilor cu PD-L. Negocierile sunt importante oricând, dar nu oricum. Acolo unde se impune o schimbare, trebuie făcută o schimbare şi nu menţinuţi anumiţi oameni cu orice preţ“, a declarat Mugurel Surupăceanu, deputat PSD.   

Călinoiu, dur în declaraţii

Mâna dreaptă a lui Florin Cârciumaru, respectiv preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, l-a atacat şi el dur pe ministrul economiei Adriean Videanu pentru declaraţiile pe care acesta le-a făcut recent la Târgu Jiu. Videanu şi-a reafirmat susţinerea pentru actualele conduceri din minerit şi energie, lăsând să se înţeleagă faptul că nu va fi vreodată de acord ca Societatea Naţională a Lignitului Oltenia să fie condusă de un pesedist: „Eu mă aşteptam ca această vizită de lucru să fie pe probleme de minerit şi energie. Faptul că a transformat totul în declaraţii politice, eu ce să înţeleg? Că nu a priceput ce se întâmplă în Gorj sau că merge la Bucureşti să analizeze problemele din Gorj cu specialiştii săi? N-a vorbit de investiţii, iar asta lasă de dorit. Poate nu avea răspunsurile pe loc. Faptul că a făcut declaraţii politice demonstrează că PD-L, reprezentat de domnul Videanu, nu se ocupă de problemele grave din minerit şi energie“, a afirmat Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD, nemulţumit de declaraţiile făcute de ministrul Adriean Videanu la adresa fostului director al Complexului Energetic de la Rovinari, Laurenţiu Ciurel, pe care l-a acuzat de management defectuos. Ion Călinoiu nu s-a ferit niciodată să îl laude pe liberalul Ciurel pentru performanţele acestuia în calitate de director al Complexului de la Rovinari, nerespingând ideea unei reveniri a acestuia în fruntea unităţii, în locul actualului director Gheorghe Daviţoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU