21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBecali a avut galerie la Tribunal

Becali a avut galerie la Tribunal

Simpatizanţii lui Gigi Becali au împărţit ieri, la Tribunalul Bucureşti, tricouri cu inscripţia „Free Gigi!“, în timp ce câteva persoane au instigat mulţimea să strige lozinci împotriva lui Gabriel Popoviciu şi a lui Traian Băsescu.

 

Aproximativ 400 de persoane s-au adunat ieri la Tribunalul Bucureşti, pentru susţinerea lui Gigi Becali, fiind împărţite pliante în numele unor organizaţii neguvernamentale, în semn de protest faţă de arestarea patronului stelist. În jur de 80 de persoane de la Vadu Roşca, unde Becali a construit case sinistraţilor, au venit la Tribunal cu două autocare. Unii dintre susţinătorii finanţatorului Stelei purtau tricouri inscripţionate cu „Free Gigi!" şi aveau pancarte pe care scria „Gigi, nevinovat". Unele dintre femeile aveau icoane şi spuneau rugăciuni. La Tribunal au venit şi simpatizanţi PNG din comuna Ştefăneşti – Ilfov, dar şi reprezentanţi ai romilor din Sectorul 5, cărora Becali le-a plătit factura de curent.

Becali nu s-a lăsat şantajat din „onoare“

 

Gigi Becali a afirmat ieri, la audierea sa în faţa instanţei, că şi-a trimis oamenii să le spună hoţilor că le va da 20.000 de euro, intenţia finală fiind să îi ducă pe aceştia la poliţie. Finanţatorul Stelei a precizat că a cerut ca persoanele care i-au luat automobilul să nu fie bătute.

Becali a explicat apoi că nu i-a mai dus pe hoţi la poliţie pentru că l-ar fi sunat plângând soţia unuia dintre ei.

Gigi Becali a precizat că, dacă ar fi ştiut că va ajunge să fie arestat, ar fi lăsat hoţii să îi fure toate maşinile. Patronul stelist a cerut o expertiză pentru a se stabili cine a tras cu pistolul în hoţi.

Becali a povestit ce s-a întâmplat în noaptea de 26 spre 27 ianuarie, spunând că relatează „doar ce a văzut şi a cerut el".

Astfel, a afirmat acesta, după ce a constatat că i s-a furat maşina, oamenii lui l-ar fi sunat pe un anume „Jan Piticu", un distribuitor de automobile furate, pentru a-l întreba de Mercedesul finanţatorului Stelei. Aşa ar fi aflat aceştia că urmează să i se aducă distribuitorului de maşini automobilul respectiv, dar nu şi cine l-a furat.

Becali a afirmat că hoţii, prin „Jan Piticul", i-ar fi cerut 20.000 de euro în schimbul maşinii, dar că a refuzat să plătească „din onoare". Patronul stelist a afirmat apoi că şi-a trimis oamenii să îi întâlnească pe hoţi, păcălindu-i că le va da banii, dar, de fapt, intenţia era de a-i preda poliţiei.

Hoţii ar fi fost duşi la barul din Pipera „la insistenţele lor", pentru a vorbi cu Becali, potrivit acestuia. Acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, Gigi Becali a fost arestat preventiv pe 3 aprilie. Judecătoria Sectorului 1 a motivat decizia de arestare a lui Gigi Becali prin faptul că finanţatorul Stelei este recunoscut în unele medii drept formator de opinie şi multe dintre conduitele acestuia sunt exemplu de urmat, documentul făcând referire şi la faptul că Becali este un om credincios.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII