22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAjutorul pentru Ford e gata

Ajutorul pentru Ford e gata

Executivul român este pregătit să acorde garanţia guvernamentală pentru uzina Ford, a anunţat ministrul economiei, Adriean Videanu, la Craiova, la sfârşitul săptămânii trecute. Potrivit lui Videanu, guvernul este foarte aproape de a acorda o garanţie companiei Ford România, pentru ca aceasta să demareze investiţiile la uzina din Craiova.

„Suntem foarte aproape de a acorda acea garanţie pentru Ford. Locurile de muncă şi taxele vor reprezenta o sursă importantă de venit pentru autorităţile din Craiova. Guvernul României a aprobat un memorandum privind acordarea garanţiei Ford. Sunt procedurile de legătură în vederea acordării acestei garanţii guvernamentale. Acum depinde de Ford. Guvernul e pregătit să acorde această garanţie", a declarat Videanu.

Statul va acorda pentru Ford România cea mai mare garanţie din ultimii 20 de ani, în valoare de 320 de milioane de euro, pentru investiţiile de la uzina din Craiova. Ford a achiziţionat fabrica de la Craiova în martie 2008 şi prin contractul de privatizare s-a angajat să investească în România 675 de milioane de euro până la sfârşitul anului 2012 şi să crească numărul locurilor de muncă. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, prezent la conferinţa de la sediul PD-L, alături de Videanu, i-a solicitat ministrului sprijin financiar pentru municipiu. Solomon i-a spus că „au un milion de probleme" cetăţenii Craiovei. „Îi spuneam că bugetul nostru e de 50 de milioane de euro. S-a speriat, el avea două miliarde când era primar. Am nevoie de o gură de oxigen. Alţii cer cu sutele de milioane. Dacă nu mă ajută, o să am cu domnul ministru o discuţie plină de amabilităţi", a declarat Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS