5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCârpeli după Compania de Apă

Cârpeli după Compania de Apă

Mergând pe ideea că cineva trebuie să plătească oalele sparte, locatarii blocului I53 din cartierul 1 Mai au cerut Primăriei Craiova să repare stricăciunile făcute de Compania de Apă „Oltenia“ (CAO): scara de la intrare şi spaţiul verde din faţa imobilului. Oamenii spun că, în urmă cu două luni, a avut loc o avarie la magistrala de apă rece care deserveşte cartierul, dar şi Spitalul de Urgenţă. Conducta s-a spart şi apa s-a scurs în subsolul blocului şi pe strada Dr. Ştefan Berceanu. În urma intervenţiei CAO, aleea de beton din faţa imobilului a fost distrusă, precum şi spaţiul verde. Fiindcă în loc de ciment s-a pus la repezeală pământ, scara de la intrarea în bloc a început să se crape. Compania de Apă a lucrat cu jumătăţi de măsură, spun locatarii. „Prin faţa blocului nostru trece magistrala de apă rece care duce la spital. Pentru că aceasta s-a spart, apa se scurgea la noi în bloc şi pe stradă şi i-am anunţat pe cei de la Companie. Au venit muncitorii în zonă şi au săpat pe o lungime de şase metri. Au scos nămolul şi au cârpit conducta, care şi aşa este veche de peste 30 de ani, după care au aruncat pământul la loc şi au plecat. Aleea de beton a fost distrusă, iar dalele care susţineau scara blocului au avut aceeaşi soartă. În nici trei luni, treptele s-au crăpat şi s-au deplasat, de am ajuns să ne împiedicăm în ele“, a spus Atanasie Cârciumaru, locatar.
Cei din blocul I53 susţin că, atunci când plouă, pământul galben care a luat locul betonului se transformă în nămol. Şi toată mizeria ajunge până la uşa apartamentelor.

Aleea se reface, dar scara…

Asociaţia de locatari nr. 6 din 1 Mai s-a adresat Primăriei Craiova, că doar trebuie cineva să repare după cei care se pricep atât de bine să spargă, fie că este vorba de Compania de Apă, Regia de Termoficare sau Distrigaz Sud. „Şeful de scară a făcut o adresă către autorităţile locale pe 27 martie. Cineva trebuie să le refacă aleea din faţa blocului şi, mai ales, să le pună nişte dale de beton care să susţină scara imobilului. Aceasta s-a degradat foarte mult în urma intervenţiei celor de la Apă. Dar la noi aşa se merge, cu cârpeli. Dintre toate societăţile astea care sparg prin oraş rămân tot felul de şanţuri, cratere în asfalt sau mormane de moloz. Este o obişnuinţă, până nu te duci să faci cereri peste cereri, nu vine nimeni să mai repare. Aşa s-a întâmplat şi la I53“, a adăugat Gabriela Marinescu, administratoarea Asociaţiei nr. 6.
Compania de Apă „Oltenia“ dă asigurări că totul va fi remediat şi că este numai o chestiune de zile. Societatea care se ocupă de reamenajarea spaţiilor ce au avut de suferit în urma intervenţiilor companiei a făcut măsurătorile încă de la începutul lunii martie. „În urma intervenţiei la reţeaua de apă, echipa de muncitori a readus terenul la cotă, iar de refacerea aleii se ocupă firma Sandrio cu care noi avem încheiat contract. Compania a solicitat respectivei societăţi prin adresa 2.088/1.03.2009 refacerea aleii din beton. Întârzierea este determinată de faptul că în perioada 15 octombrie – 15 martie nu se efectuează lucrări dată fiind perioada de iarnă. Dacă s-a făcut o adresă către primărie, aceasta va ajunge probabil tot la noi“, a declarat Mihaela Chiriţescu, şef Birou relaţii cu publicul, din cadrul CAO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU