8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFord investeşte în inginerii craioveni

Ford investeşte în inginerii craioveni

Compania Ford a sponsorizat Facultatea de Mecanică din Craiova cu motoare şi echipamente pe care vor studia viitorii ingineri de la Secţia autovehicule rutiere.

Ford România a donat Facultăţii de Mecanică din cadrul Universităţii din Craiova echipamente cu caracter didactic, pentru actualii studenţi, posibili viitori ingineri ai fabricii de automobile din Bănie. Echipamentele sunt motoare şi subansamble de autoturisme şi provin de la modele Daewoo fabricate la Craiova. Echipamentele au fost utilizate şi în fabrică, la specializarea personalului. Donaţia a fost „cu dedicaţie“ pentru Secţia autovehicule rutiere, posibili viitori colaboratori ai fabricii Ford. Ieri, în amfiteatrul Facultăţii de Mecanică, preşedintele Ford România, Dionisio Campos, şi decanul instituţiei de învăţământ, Nicolae Dumitru, au semnat contractul de sponsorizare. Dionisio Campos a explicat faptul că Ford investeşte în educaţie şi în oameni, în orice ţară în care are fabrici. „Înţelegerea pe care am semnat-o este un pas important în dezvoltarea relaţiilor dintre Ford şi Craiova. Donaţia din Bănie nu este unică. Facem acest lucru în toate locurile unde avem fabrici. Ne angajăm să ducem lucrurile până la capăt“, a spus preşedintele Ford România, care speră că unii dintre tinerii studenţi vor lucra ca ingineri în fabrica de autoturisme din Craiova. Campos a adăugat că este în discuţii cu autorităţile locale pentru dezvoltarea şcolilor profesionale pe meserii. Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a arătat că până acum ieşeau specialişti buni de pe băncile Facultăţii de Mecanică, dar nu aveau unde să lucreze, şi speră că vor fi angajaţi de Ford, alături de alte câteva mii de oameni.

Primul pact între o companie şi o facultate

Evenimentul de vineri s-a dovedit o premieră în zonă, în sensul că pentru prima dată o companie investeşte în posibili viitori angajaţi încă de pe băncile şcolii. Decanul Facultăţii de Mecanică, Nicolae Dumitru, a precizat că prin donaţia de echipamente de studiu „Ford a demarat prima iniţiativă de colaborare cu o instituţie de învăţământ superior“. Conducerea facultăţii i-a înmânat preşedintelui Ford România o diplomă de excelenţă şi o plachetă.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

94 COMENTARII