10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii au plantat peste 3.000 de copaci

Craiovenii au plantat peste 3.000 de copaci

Locuitorii Băniei s-au mobilizat ieri cu mic, cu mare pentru a planta peste 3.000 de copaci şi arbuşti ornamentali în municipiu şi în jurul lui. Acţiunea s-a desfăşurat sub egida „Lunii Pădurilor“.

Ieri, încă de dimineaţă, sute de elevi, profesori şi reprezentanţi ai unor mari firme din Craiova s-au înarmat cu cazmale, găleţi şi sticle cu apă pentru a planta arbuşti ornamentali, salcâmi, stejari şi pomi fructiferi. „Acţiunea de astăzi (ieri – n.r.), de a planta arbori şi arbuşti, se desfăşoară sub egida manifestării «Luna Pădurilor» şi o realizăm în cadrul programului mondial «Eco-Şcoala». Acest tip de activitate este deja o permanenţă a identităţii noastre ca şcoală eco – duminică am participat cu 50 de elevi şi 15 profesori la Dăbuleni, la campania «România prinde rădăcini»“, a declarat Mihaela Popa, directoarea Grupului Şcolar „Matei Basarab“. Aceasta a explicat că la plantarea de magnolii, tuia, forsiţia, trandafiri şi gard viu au fost mobilizaţi 100 de elevi şi 20 de cadre didactice, care au muncit cot la cot cu 15 angajaţi ai firmei care a sponsorizat acţiunea.
Activităţi similare, desfăşurate în parteneriat de şcoli şi societăţi private, s-au desfăşurat şi la Colegiul Naţional „Gheorghe Chiţu“, la Grupul Şcolar Electroputere, la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 33 Craiova, la Şcoala Generală nr. 21 „Gh. Ţiţeica“ şi la Şcoala de Arte şi Meserii „Spiru Haret“. La acestea s-au adăugat Grădiniţa nr. 37 „Dumbrava Minunată“ şi Grădiniţa nr. 40.

A fost înfrumuseţat Parcul Independenţa

Tot în cursul zilei de ieri, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Dolj, în parteneriat cu Palatul Copiilor şi cu Cercul Militar Craiova şi ajutaţi de angajaţii RADPFL Craiova, a desfăşurat o acţiune de igienizare – greblat, măturat, stâns resturi vegetale – şi înnoire a materialului dendrologic (gard viu, trandafiri, arbuşti ornamentali) din Parcul Independenţa. „În total, astăzi (ieri – n.r.) vor fi plantaţi peste 3.000 de arbuşti şi pomi. În proiectul nostru sunt incluşi şi marii agenţi economici, care şi-au exprimat intenţia de a planta aproximativ 1.500 de copaci şi pomi fructiferi (700 de salcâmi, 300 de stejari roşii şi 500 de pomi fructiferi)“, a declarat Octavian Popa, şef serviciu în cadrul APM Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII