8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePuşcărie pentru Samir?

Puşcărie pentru Samir?

Judecătorul care l-a pedepsit pe Dîlgoci cu zece ani de puşcărie pentru returnări ilegale de TVA de 660.000 de lei urmează să dea sentinţa în dosarul în care Samir este acuzat pentru restituiri de TVA ilegale de 100 de ori mai mari.

Dosarul celei mai mari fraude din România săvârşite prin metoda returnărilor ilegale de TVA se apropie de sfârşit. Miercuri, Tribunalul Dolj ar putea soluţiona acest caz.
Samir Sprânceană, Adrian Berceanu, Roland Împuşcătoiu, Petrişor Crăciun, Ion Alin Popa, Florinel Buioca, Luminiţa Dobre, Decebal Guţă Iovănescu, Martha Luiza Popa, Ancuţa Madalon şi Angela Berceanu au fost trimişi în judecată, în august 2006, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din cadrul Parchetului General pentru obţinerea unor restituiri ilegale de TVA de circa 66 de milioane de lei (peste 17 milioane de euro la acea vreme) de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj.
Printre acuzaţiile aduse celor 11 inculpaţi se află infracţiuni precum înşelăciunea cu consecinţe deosebit de grave, spălarea de bani, falsul, uzul de fals şi constituirea unui grup de crimă organizată.

„Ajutoare financiare“ de 17 milioane de euro

Potrivit anchetatorilor, grupul infracţional ar fi solicitat şi obţinut ilegal restituiri ilegale de TVA în suma menţionată, în perioada iulie 2003 – octombrie 2004, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, administrate în fapt de Sprânceană, Berceanu şi Împuşcătoiu. Conform rechizitoriului, banii obţinuţi din rambursările ilegale de TVA ar fi fost ridicaţi în numerar sau au fost transferaţi în conturile SC KIRA GROUP SRL şi SC OLTENIA NETWORK CABLE SRL (societăţi la care Samir Sprânceană, Adrian Berceanu şi Luminiţa Dobre aveau calitatea de asociaţi şi administratori) cu motivaţia de ajutor financiar sau împrumut. Ulterior, banii ar fi fost ridicaţi din bancă în numerar, intrând în posesia lui Sprânceană, Berceanu şi Împuşcătoiu.
Procurorii au stabilit că membrii grupului infracţional organizat au fost sprijiniţi de Petrişor Crăciun, Ion Alin Popa şi Florinel Buioca. Aceştia, în calitate de asociaţi şi administratori a zece societăţi comerciale, au pus la dispoziţie documentele financiar-contabile ce atestau operaţiuni comerciale fictive, în vederea întocmirii documentaţiilor în baza cărora s-au solicitat şi obţinut ilegal rambursări de TVA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII