10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbulatoriul Spitalului Balş, modernizat

Ambulatoriul Spitalului Balş, modernizat

În scurt timp, pacienţii arondaţi Spitalului Balş vor merge la tratament într-un ambulatoriu modern. Potrivit managerului unităţii spitaliceşti, Ştefan Stănculescu, săptămâna trecută, proiectul care vizează modernizarea ambulatoriului, fostă policlinică, din cadrul unităţii spitaliceşti din Balş a fost trimis la Bucureşti. Proiectul urmează să fie depus pe Axa 3 a Programului Operaţional Regional. Această axă prioritară vizează crearea premiselor necesare pentru asigurarea populaţiei cu servicii esenţiale, contribuind astfel la atingerea obiectivului european al coeziunii economice şi sociale, prin îmbunătăţirea infrastructurii serviciilor de sănătate, educaţie, sociale şi pentru siguranţa publică în situaţii de urgenţă.

Principalele domenii de intervenţie identificate în cadrul acestei axe prioritare sunt: reabilitarea, modernizarea, echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate, a serviciilor sociale, dar şi îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.

Valoarea totală a proiectului pentru modernizarea ambulatoriului de la Balş se ridică la 1.400.000 de euro. Cu aceşti bani, managerul Stănculescu speră să modernizeze interiorul şi exteriorul clădirii şi să doteze cabinetele cu aparatură modernă. „Proiectul a fost trimis la Ministerul Sănătăţii, unde o comisie specializată va analiza documentaţia cuprinsă la dosar şi, în funcţie de ce vor stabili, vor da sau nu aviz favorabil, după care vom semna contractul de finanţare", a explicat managerul Spitalului din Balş.

În opinia acestuia, o astfel de investiţie este benefică atât cadrelor medicale, cât şi pacienţilor, pentru că au nevoie de servicii medicale de calitate.

Prin astfel de investiţii se doreşte refacerea echilibrului între serviciile de medicină primară şi cele de medicină secundară. Investiţiile pentru acest segment de sănătate vor cuprinde, printre altele, şi dotarea ambulatoriilor cu aparatură modernă de investigaţii, recuperare şi fizioterapie şi chiar de tratament.N

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU