16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZdruncinaţi de tiruri

Zdruncinaţi de tiruri

Craiovenii care locuiesc în cartierul Romaneşti, pe străzile Bucura şi Aleea II Bechet nu mai au linişte de o săptămână. Zeci de tiruri trec zilnic prin faţa caselor lor, zdruncinându-le nervii şi zguduind clădirile din temelii.
Primăria a decis ca Aleea II Bechet – Bucura – Potelu să fie ruta ocolitoare pentru traficul greu. Camioanele şi tirurile de peste zece tone care merg spre sau vin dinspre Vama Bechet nu au voie să pătrundă în oraş. Ruta pe care o foloseau pentru a ocoli respectivul sector de drum cuprins între strada Râului – Brestei – strada Pelendava este închisă pentru reabilitarea reţelei de canalizare. Indicatoare rutiere au fost amplasate în capătul Aleii II Bechet şi îi avertizează. De partea cealaltă, pe strada Caracal, alte indicatoare le indică drumul pe strada Potelu, pe lângă unitatea militară, urmând Bucura, pavată cu piatră cubică, după care Aleea II Bechet, până la Făcăi.
Pare simplu, însă pentru locatarii din zonă este un coşmar. Lucreţia Sinescu locuieşte pe strada Bucura. Zilnic este deranjată de camioanele grele care trec pe strada pavată cu piatră cubică. Tirurile încărcate circulă cu viteze mai reduse, însă atunci când remorcile sunt goale, şoferii se grăbesc şi totul în jur începe să se zguduie şi praful se ridică până la acoperişurile caselor.  
Din nefericire pentru craiovenii din zonă, situaţia va rămâne aşa până în toamnă. Potrivit primăriei, ruta Pelendava – Brestei – Râului este închisă până pe 15 septembrie. „Ruta de ocolire a fost aleasă de comun acord cu Poliţia Rutieră, după ce au fost analizate toate variantele de deviere“, a declarat Carmen Licu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII