9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePentru Ştiinţa, un milion de euro de la primar!

Pentru Ştiinţa, un milion de euro de la primar!

Primarul Antonie Solomon a confirmat ieri că va propune Consiliului Local Craiova alocarea unui milion de euro pentru clubul de fotbal Universitatea Craiova şi a detaliat modul în care vor fi viraţi banii.
„În bugetul pe anul acesta vom prevedea 500.000 de euro până în luna mai, iar diferenţa, până în toamnă. Cu toţii am fost de acord să dăm aceşti bani, deoarece Universitatea reprezintă Craiova şi aduce imagine“, a spus primarul.
Întrebat de ce alocă banii într-un an de criză şi nu a făcut-o mai devreme, Solomon a spus că abia acum şi-a dat seama ce înseamnă Universitatea Craiova pentru oraş. Primarul a precizat că, în schimbul banilor, consiliul local nu va cere acţiuni la club, deşi deţine deja participaţii în urma subscrierii făcute acum câţiva ani. „Vom lua modelul celor de la Timişoara, unde jucătorii poartă emblema primăriei pe tricouri. În schimb, vom pune unele condiţii, cum ar fi clasarea pe primele locuri în campionat“, a completat primarul.
Acesta nu a putut explica însă ce se va întâmpla dacă echipa nu atinge obiectivul impus în schimbul acordării banilor, mai ales că prima jumătate de milion de euro va fi acordată înainte de terminarea campionatului. „Nu ştiu, doar nu o să le luăm banii înapoi“, a replicat Solomon. Potrivit primarului, bugetul total al oraşului pe anul în curs se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII