11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePomi plantaţi de Ziua Gărzii de Mediu

Pomi plantaţi de Ziua Gărzii de Mediu

Ziua Gărzii de Mediu a fost marcată ieri, la Slatina, prin demararea unei campanii de plantare de pomi în muncipiu, numită „Milioane de copaci. Milioane de oameni“. Acţiunile, organizate de Garda de Mediu Olt, în colaborare cu Asociaţia Prietenii Omului – Umanism Cultură, Direcţia Silvică Slatina, Agenţia de Protecţie a Mediului (APM) Olt şi Primăria Slatina, s-au finalizat cu plantarea a 130 de copaci pe strada Banului din municipiu.
Solul pe care s-au făcut plantările este degradat, iar acţiunea de ieri a urmărit, pe lângă mărirea suprafeţelor verzi din oraş, şi evitarea posibilelor alunecări de teren. Potrivit preşedintelui Asociaţiei Prietenii Omului, Claudia Pitei, la plantare au participat peste 70 de elevi, ecologişti voluntari ai asociaţiei şi şcolari de la Colegiul Economic „PS Aurelian“, Grupul Şcolar Industrial Metalurgic şi Colegiul Tehnic „Ion Mincu“, dar şi prefectul Daniel Şarpe. Copiii au fost însoţiţi şi ajutaţi de cadre didactice.
Tot ieri a fost lansat şi concursul „Gardianul Mediului“. „La acesta vor participa Garda de Mediu şi elevii claselor I-IV, V-VIII şi IX-XII din judeţul Olt, alături de cadrele didactice. El va dura două luni şi are ca tematică realizarea de desene şi fotografii legate de mediu. Lucrările premiate vor folosi la realizarea unor calendare, iar premiile constau în şepci şi tricouri inscripţionate cu «Gardianul Mediului»“, a spus Aura Mandache, purtătoarea de cuvânt a Gărzii de Mediu.

Acţiuni şi la Târgu Jiu

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Gorj şi un grup de studenţi ai Facultăţii de Inginerie din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu au plantat şi ei 50 de pomi în zona cartierului Bârseşti din municipiu. „Şi pe viitor vom organiza astfel de activităţi, pentru că judeţul are nevoie de copaci, iar oamenii au nevoie de aer curat. Tot în cadrul manifestărilor prilejuite de ziua Gărzii Naţionale de Mediu, am organizat un concurs la care participă sute de elevi de la şapte şcoli şi trei licee din judeţ“, a precizat Ovidiu Ilie, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII