22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMagistraţii craioveni judecă recursul lui Coiculescu

Magistraţii craioveni judecă recursul lui Coiculescu

Curtea de Apel din Craiova judecă astăzi recursul formulat de avocaţii medicului Radu Coiculescu la decizia judecătorilor gorjeni de a emite un mandat de arestare pe 29 de zile, preşedintele Comisiei pentru Evaluarea Persoanelor Adulte cu Handicap fiind acuzat de luare de mită.  
Medicul Coiculescu a fost trimis în arest pentru 29 de zile în baza unui mandat emis de judecătorii gorjeni, care au avut nevoie de peste opt ore pentru a se convinge de probele depuse la dosar de procurorul Gheorghe Constantinescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Potrivit unor surse judiciare, judecătorii au ţinut cont şi de faptul că persoane cu handicap au fost puse în situaţia de a da mită. Radu Coiculescu şi două dintre colegele sale din Comisia pentru Evaluarea Persoanelor Adulte cu Handicap au fost ridicate la sfârşitul săptămânii trecute, în urma unui flagrant de mită realizat de procurori, după denunţul unei gorjence. Femeia dorea să iasă la pensie şi, după ce iniţial i-a fost refuzată suma de 300 de lei pentru rezolvarea favorabilă a dosarului, şpaga a crescut la 600 de lei, însă pe fir au intervenit anchetatorii, care au descoperit în sediul Comisiei de expertiză alte sume de bani, precum şi diferite cantităţi de băuturi alcoolice, ciocolată, ţigări şi cafea.

Renegat şi de partid

Şefii pe linie de partid, respectiv de serviciu ai medicului Radu Coiculescu se leapădă de subordonatul lor, arestat pentru luare de mită. Dan Ilie Morega, respectiv Ion Călinoiu îl reneagă pe cel care acum a ajuns în arest. Medicul Radu Coiculescu este membru al PNL Gorj. Liderul acestei organizaţii politice a declarat referitor la acest caz: „Un om incorect nu poate fi asociat cu imaginea PNL Gorj. Faptele sale nu afectează imaginea organizaţiei. Cu toate că Radu Coiculescu a fost membru în Biroul Politic, el şi-a pierdut această calitate prin neparticiparea la zeci de şedinţe. Acum este un simplu membru“, a afimat Dan Ilie Morega, liderul PNL Gorj. La rândul său, şeful Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat, recent, că va fi analizată activitatea lui Coiculescu în fruntea Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, considerând că faptele acestuia au pătat imaginea instituţiei. În funcţie de rezultatele comisiei de anchetă vor fi luate măsuri în ceea ce priveşte înlocuirea lui Coiculescu cu alt preşedinte.

Candidat, după mită 

Şi medicul Constantin Târziu, prins în 2007 cu mita în gură, membru al PNL Gorj, a fost renegat de partidul din care face parte. Ulterior, după ce a scăpat de dosarul penal doar cu o amendă administrativă, Târziu a fost propus pentru un post de candidat la alegerile parlamentare.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII