21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVecinii Craiovei s-au înscris la fonduri POR

Vecinii Craiovei s-au înscris la fonduri POR

Comunele din Zona Metropolitană Craiova îşi pot construi drumuri şi sisteme de utilităţi cu bani europeni. Planul Integrat de Dezvoltare urbană pentru Zona Metropolitană Craiova a fost schiţat. Reprezentanţii municipalităţii vor prezenta săptămâna viitoare lista cu proiecte la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, urmând ca, în funcţie de rezultatul consultărilor, să fie elaborat PID-ul final şi depus în aprilie. În baza acestui document, Primăria Craiova şi comunele partenere în Zona Metropolitană pot accesa aproximativ 100 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional. „Am avut consultări cu toţi primarii comunelor membre în Zona Metropolitană. Aceştia şi-au prezentat propunerile de investiţii pentru care ar putea primi fonduri POR. Noi am integrat titlurile de proiecte şi informaţiile preliminare aferente acestora într-o primă formă de PID, pe care o vom susţine săptămâna viitoare la Ministerul Dezvoltării", a declarat Teodor Sas, viceprimarul Craiovei.

Din Zona Metropolitană Craiova fac parte comunele Breasta, Mischii, Pieleşti, Şimnicu de Sus şi Gherceşti, acestora urmând să li se alăture comuna Predeşti, după legalizarea unui act adiţional la actul constitutiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Craiova".

Dacă Primăria Craiova are deja studii şi proiecte la arhivă pentru realizarea pasajelor de 40 de milioane de euro şi pentru modernizarea marilor bulevarde, primăriile vecine vor bani pentru drumuri comunale şi pentru reţele de utilităţi. „Autorităţile partenere solicită fonduri pentru reabilitarea unor drumuri comunale şi pentru realizarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare", a spus viceprimarul Sas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU