Acasă Actualitate Scurte ştiri

Scurte ştiri

Preşcolarii au sărbătorit Ziua Femeii
Preşcolarii craioveni au organizat în aceste zile manifestări dedicate Zilei Internaţionale a Femeii. Micuţii de la Grădiniţa nr. 29 au marcat evenimentul printr-un program artistic intitulat „La mulţi ani, iubită mamă!“, desfăşurat în faţa mamelor, bunicilor şi cadrelor didactice. Copiii de la Grădiniţa nr. 37 „Dumbrava Minunată“ au confecţionat mărţişoare, pe care le-au comercializat, iar cu banii strânşi au cumpărat daruri pentru femeile internate la Căminul de bătrâni din Craiova.

Ana DĂNESCU

Pensionarele din Târgu Jiu, invitate la petrecere
Peste 300 de pensionare din Târgu Jiu au fost sărbătorite la cluburile vârstnicilor. „Cu ocazia zilei de 8 Martie, Primăria Târgu Jiu a organizat câte o petrecere în cele patru cluburi ale vârstnicilor. Fiecare doamnă a primit o floare şi urări de sănătate de la edilul municipiului, Florin Cârciumaru“, a spus Teodora Ciobanu, directoarea Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Doamnele, pensionare de mai mulţi ani, au petrecut câteva ore plăcute la cluburile vârstnicilor: „Manifestarea ne arată, în primul rând, respectul domnului primar faţă de noi. Este frumos să petrecem 8 Martie aici, între femei“, a povestit Ioana Urechescu din Târgu Jiu.

Mihaela FLOROIU

Deţinuţii, la Mănăstirea Lainici
15 persoane private de libertate, aflate în Penitenciarul Târgu Jiu, au participat vineri la o slujbă religioasă oficiată de preoţii de la Mănăstirea Lainici. Deţinuţii au ascultat slujba la care au participat stareţul sfântului locaş şi un sobor de preoţi. „Activitatea este prima dintr-o serie de programe şi activităţi ocazionate de Învierea Domnului. Ea are ca scop resocializarea persoanelor aflate în detenţie şi contactul acestora cu exteriorul“, a spus purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu Jiu.

Mihaela FLOROIU

Toni Maricuţoiu, şef interimar la Poliţia Comunitară
Poliţia Comunitară din Slatina are director interimar. Toni Maricuţoiu, directorul adjunct al instituţiei, a fost numit în această funcţie în urmă cu câteva zile, după plecarea lui Adrian Pop de la cârma Poliţiei Comunitare. Pop a fost desemnat subprefect al judeţului Olt pe 27 februarie, înlocuindu-l pe Grigore Marin, numit inspector guvernamental.
Toni Maricuţoiu, fostul şef al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Slatina, va ocupa acest post până la organizarea unui nou concurs. Maricuţoiu lucrează la Poliţia Comunitară de pe 1 iunie 2008.
Reprezentanţii Primăriei Slatina nu se grăbesc să organizeze concursul pentru ocuparea postului de director la Poliţia Comunitară. Potrivit primarului Darius Vâlcov, Toni Maricuţoiu va rămâne pentru o perioadă de probă la conducerea instituţiei.

Dana MIHĂILĂ

Străzile din Târgu Jiu, asfaltate cu bani europeni

Lucrările de asfaltare şi modernizare a străzilor din Târgu Jiu vor fi realizate în acest an din fonduri europene. Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu, a precizat că investiţiile în infrastructură nu vor fi afectate de criza financiară, pentru că finanţarea este asigurată de Uniunea Europeană. Proiectul de asfaltare a străzilor din reşedinţa judeţului Gorj are o valoare totală de 25 de milioane de euro şi este împărţit în două etape.
Potrivit lui Marius Ionescu, în prima etapă vor fi modernizate străzile Slobozia, Preajba Mare, Aviatorilor şi Mărgăritarului, pe o distanţă de 17 kilometri. În etapa a doua vor fi asfaltate străzile care se află la nivel de balast şi pietruire din noile cartiere din Târgu Jiu: Tismana, Bicaz, Preajba şi Narciselor. Marius Ionescu a precizat că în cadrul programului sunt cuprinse şi străzile Calea Bucureşti şi Calea Severinului de la intrările în oraş.

Alin ION
Exit mobile version