6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMaşinile înmatriculate în Bulgaria nu vor scăpa de radarele fixe

Maşinile înmatriculate în Bulgaria nu vor scăpa de radarele fixe

Poliţia Rutieră are o metodă de a amenda şoferii surprinşi de radarele fixe că depăşesc viteza legală, chiar dacă aceştia sunt la volanul unor maşini înmatriculate peste Dunăre.

Procedura prin care unui şofer îi este „servită“ amenda în cazul în care a fost prins „în ofsaid“ de un radar fix, precum cele care vor intra în funcţiune în Dolj în viitorul apropiat, este simplă: proprietarul, identificat după numărul de înmatriculare al maşinii, este înştiinţat că automobilul său a fost surprins de camera video şi este „rugat“ să comunice în termen de 30 de zile cine era la volan în momentul
respectiv, amintindu-i-se că, dacă nu face acest lucru, va fi cel care va suporta amenda. Proprietarul trimite comunicarea prin fax sau scrisoare recomandată, după care procesul-verbal de amendă este trimis celui care a condus maşina, fie că este proprietarul, fie persoana indicată de acesta, cea căreia i-a împrumutat maşina, după caz. Ce se întâmplă însă când maşina este înmatriculată în Bulgaria, cum este cazul a peste 1.000 de automobile în Dolj? Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ), în cazul maşinilor înmatriculate „la vecini“, Poliţia Rutieră trimite o adresă către Ambasada Bulgariei în România, prin care solicită sprijinul în identificarea proprietarului din acte. Cererea ajunge de la ambasadă la serviciul de înmatriculări al ţării vecine, care identifică proprietarul automobilului, iar acesta, potrivit unei legi asemănătoare cu cea menţionată mai devreme, trebuie să ofere informaţii despre persoana căreia i-a încredinţat maşina. Răspunsul face cale întoarsă prin ambasadă către Serviciul Poliţiei Rutiere, iar şoferului român îi va fi trimis procesul-verbal la domiciliu. Din experienţele poliţiştilor rutieri doljeni privind sancţionarea pentru diverse abateri a conducătorilor auto ale unor maşini înmatriculate în Bulgaria, toată procedura prin ambasadă durează aproximativ două luni. Nu există o statistică a cazurilor de acest fel înregistrate în Dolj sau a numărului de maşini înmatriculate în Bulgaria şi conduse de doljeni, potrivit subcomisarului Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII