10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Premieră medicală

Câteva zeci de cadre medicale şi tot atâţia ziarişti au participat vineri dimineaţă la deschiderea Simpozionului „Tratamentul noninvaziv al herniilor de disc“, care a prefaţat o premieră medicală în România. Prof. dr. Jacques Theron, de la Universitatea de Medicină Caen din Franţa, a venit special la Craiova ca să arate medicilor români cum se tratează nonchirurgical hernia de disc, folosind o substanţă care se injectează între vertebre.
Oaspetele francez a fost întâmpinat cu căldură, în Aula Magna a Universităţii de Medicină şi Farmacie, de puţinii medici prezenţi la eveniment, majoritatea de la Clinica de Ortopedie a Spitalului de Urgenţă Craiova. Au urmat discursurile susţinute de invitatul de onoare, de managerul Spitalului de Urgenţă Craiova, dr. Cristina Calangiu, şi de Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj sau „sponsorul“ Spitalului de Urgenţă Craiova, după cum l-a numit dr. Dan Grecu, şeful Clinicii de Ortopedie a spitalului craiovean. Managerul unităţii sanitare, dr. Cristina Calangiu, a făcut ulterior corecturile de rigoare, menţionând contribuţia financiară a Consiliului Judeţean Dolj la renovarea completă a clinicii respective şi a blocului operator.
La ora 14.30, cursul s-a mutat în blocul operator al Clinicii de Ortopedie, pentru operaţii demonstrative susţinute de prof. Theron. Primul pacient tratat prin noua metodă a fost o femeie. Pentru o intervenţie se foloseşte o singură fiolă din substanţa care se introduce în spaţiul dintre vertebrele afectate. Durerea trece în mai puţin de o oră. Nu oricine îşi va putea însă permite acest tratament, o doză costând aproximativ 1.200 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU