10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicii concediaţi revin pe posturi

Medicii concediaţi revin pe posturi

Tribunalul Olt a dat câştig de cauză medicilor Ion Brătoi, Ecaterina Buzău şi Doru Pârvu şi a hotărât că deciziile Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina de a le desface contractele de muncă sunt nule.
Purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Olt, judecătoarea Marinela Georgescu, a anunţat ieri că instanţa „a admis contestaţiile formulate de Ecaterina Buzău şi Doru Pârvu şi a constatat nulitatea absolută a deciziilor spitalului de desfacere a contractelor de muncă medicilor menţionaţi“. Decizia instanţei este definitivă şi executorie şi poate fi atacată cu recurs.
Tribunalul a mai decis ca Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina să plătească medicilor cheltuielile de judecată, cât şi o sumă de bani echivalentă cu salariile pe care aceştia le-ar fi încasat dacă lucrau la spital. Cheltuielile de judecată în cazul medicului Ecaterina Buzău sunt de 1.000 de lei, iar pentru medicul Doru Pârvu se ridică la 2.500 de lei.

Şi Ion Brătoi se întoarce

Tribunalul Olt a hotărât săptămâna trecută că şi medicul Ion Brătoi va reveni la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pe postul de medic-şef cu delegaţie la Secţia psihiatrie. Purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Olt, judecătoarea Marinela Georgescu, a anunţat că instanţa a admis contestaţia depusă de Ion Brătoi. „Prin sentinţa nr. 2005 din 19.02.2009, s-a admis contestaţia formulată de contestatar, Ion Brătoi, şi s-a constatat nulitatea absolută a deciziei nr. 61 din 2009 emise de Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Părţile au fost repuse în situaţia anterioară emiterii deciziei, iar spitalul a fost obligat să plătească şi cheltuieli de judecată de 1.000 de lei“, a spus Marinela Georgescu. Decizia este executorie şi definitivă şi poate fi atacată cu recurs. Ion Brătoi a depus cererea de a reveni la spital şi îşi va relua activitatea de medic la Pshiatrie începând cu 25 februarie.
Purtătoarea de cuvânt a Spitalului Judeţean Slatina, Cristina Bontescu, a precizat că unitatea nu a adoptat încă vreo decizie privind atacarea cu recurs a hotărârilor Tribunalului Olt. „Comitetul Director va hotărî dacă spitalul va face sau nu recurs, dar, deocamdată, nu s-a luat o decizie în acest sens. Probabil se aşteaptă să fie date sentinţele în toate cauzele în care medicii cărora le-au fost desfăcute contractele de muncă au cerut anularea deciziilor spitalului“, a menţionat Cristina Bontescu.
Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Aurelian Simionescu, a declarat că „în contextul actual, când ne confruntăm cu o lipsă de medici, orice mână de ajutor e binevenită şi medicii sunt bineveniţi“.
Medicilor Ion Brătoi, Ecaterina Buzău, Doru Pârvu şi Cornel Fulga le-au fost desfăcute contractele de muncă de către spital după ce în luna ianuarie un pacient de 63 de ani din Drăgăneşti a murit pe holurile UPU Slatina fără a fi primit îngrijiri medicale. Cei patru sunt anchetaţi şi de Colegiul Medicilor, dar ancheta stagnează în aşteptarea raportului medico-legal complet.
Ioana DIMA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII