21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTârgu Jiu: Centre pentru bătrâni şi copii în centrale dezafectate

Târgu Jiu: Centre pentru bătrâni şi copii în centrale dezafectate

Primăria Târgu Jiu a întocmit două proiecte de înfiinţare a unor centre de asistenţă pentru bătrâni şi copii în clădirile a două centrale termice dezafectate, pentru care va solicita fonduri de la Uniunea Europeană.

Centrul de asistenţă pentru bătrâni va fi amenajat într-o fostă centrală termică din zona Gării, iar valoarea investiţiei se ridică la 2,7 milioane de lei. Centrul de asistenţă pentru bătrâni oferă servicii ce se adresează persoanelor vârstnice aflate în situaţii dificile. Obiectivele acestuia sunt prevenirea marginalizării sociale şi îmbunătăţirea vieţii persoanelor vârstnice prin petrecerea în mod activ a timpului liber.
 
Centrul de asistenţă pentru copii va funcţiona într-o centrală dezafectată din zona A.I. Cuza. Lucrările vor costa 2,4 milioane de lei şi se vor desfăşura pe parcursul a doi ani. Misiunea acestuia este de a preveni abandonul şi instituţionalizarea copiilor prin asigurarea pe timpul zilei a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere, consilere atât pentru micuţi, cât şi pentru părinţi sau reprezentanţii legali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS