12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Croitorul mireselor

Florin Bonculescu este pasionat de croitorie de când se ştie şi lucrează orice fel de rochie. Cu cât e mai complicată, cu atât este mai încântat.

Pasiunea sa pentru croitorie a moştenit-o de la părinţi, iar, acum, la 28 de ani, Florin Bonculescu face o rochie de seară în două ore. A lucrat mii de modele de rochii, deux-pieces-uri şi fuste pentru clientele sale fidele. „Clienta îmi arată modelul în revistă, iar eu îi fac rochia sau costumul aşa cum este în poză. Dar cel mai mult îmi place să realizez rochii de seară şi de mireasă“, a spus croitorul. Florin este şi designer. Îi plac modelele complicate şi spune că se descurcă în orice situaţie. „Dacă vine cineva şi spune vrea zece rochii în două zile, zece îi fac. Nu mai ştiu câte am croit de-a lungul anilor. Dar cu siguranţă câteva mii. O rochie o fac în două ore. Numai dacă iau în calcul nunţile de romi, unde primesc comenzi şi de câte 100 de rochii odată, plus ce mai fac şi pentru domnişoarele de onoare, dar şi pentru ceilalţi nuntaşi“.

Două mii de euro, cea mai scumpă rochie

Pe băncile liceului, Florin a lucrat pentru colegele sale. Prima rochie de mireasă a făcut-o în 2004, pentru cea care urma să îi devină soţie. „Prima rochie de mireasă pe care am făcut-o a fost pentru soţia mea. Ne-am căsătorit în 2004 şi am conceput-o exact pe gustul meu şi al ei, bineînţeles. Numai trena avea 25 de metri. A ieşit o rochie foarte frumoasă“. Cea mai scumpă vestimentaţie realizată de Florin a fost una de mireasă: „Preţul final a fost de 2.000 de euro. Avea la spate un cloş alungit de trei metri, era din mătase naturală şi cristale Swarovsky“. Florin are preţuri pentru toate buzunarele, mâna de lucru costă de la 50 de lei la 800 de lei, în funcţie de model şi de cerinţe. Nu câştigă foarte mult din croitorie, însă se declară mulţumit. Tânărul designer din Târgu Jiu şi-a găsit un serviciu stabil ca lucrător comercial într-unul din cele două hipermarketuri din oraş. Din pasiunea pentru modă face un ban în plus pentru a o răsfăţa pe Viviana, fetiţa sa de patru ani şi jumătate.

Trebuia să fie fotomodel

Câţiva ani, Florin a locuit în Timişoara, unde a fost, mai bine de un an, fotomodel. Cariera de fotomodel s-a sfârşit după ce fratele său a decedat şi tânărul s-a întors în oraşul natal. Marea sa şansă de a face o carieră în modeling a început cu un talon de participare la un casting, oferit drept premiu la un concurs organizat de un post de radio din Timişoara. Timp de un an şi jumătate a lucrat pentru diferite case de modă din ţară. Tot atunci a urmat şi un curs de croitorie, dar nu a învăţat mare lucru, pentru că ştia informaţiile de bază de la tatăl său. După moartea fratelui său, Florin s-a întors la Târgu Jiu, unde şi-a întemeiat propria familie. 

Costume indiene

Acoperă o gamă foarte largă de modele: de la costume indiene şi ţinute specifice dansatoarelor de manele, la rochii dintre cele mai sobre şi rafinate sau ţinute de zi, office sau business, ori costume de atletism.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS