6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎi înghite pământul!

Îi înghite pământul!

Mai multe vile din Orşova sunt la un pas de a fi înghiţite de pământ. Din cauza ploilor din ultimele două zile, o falie de peste 5.000 de metri pătraţi, pe care sunt construite zece vile, a început să alunece. O arteră de circulaţie a fost distrusă, stâlpii de electricitate şi gardurile de beton ale caselor, de asemenea. În noaptea de miercuri spre joi, între orele 2.30 – 3.00, apele dintr-un ogaş care trece prin mijlocul oraşului au ieşit din matcă, sistemul de canalizare fiind colmatat, iar viitura a rupt strada şi zidurile de beton ale vilelor. „Am văzut cum stâlpii de curent sunt înghiţiţi de pământ, iar zidurile caselor din cartier au început să crape. Au căzut şi gardurile de beton. Ne înghite pământul din cauza autorităţilor locale, care în această perioadă nu au decolmatat canalele de scurgere a apei provenite din ploi“, a declarat Nicolae Lupşescu.
Proprietarii vilelor sunt înspăimântaţi, iar autorităţile locale au izolat zona cu o bandă protectoare şi au pus de pază un poliţist comunitar. „Eu nu fac decât să protejez zona să nu pice în groapă şoferii, nu mă interesează de case sau de cartier“, a declarat poliţistul comunitar Iulian Burtan.
La faţa locului a venit şi un consilier local, care spune că situaţia se va rezolva în câteva zile. „Situaţia este critică, alunecările de teren au rupt strada, dar vina aparţine celor care au ridicat aici casele şi celor care au dat autorizaţii de construcţie. Sper ca în câteva zile primăria să găsească o soluţie pentru aceşti oameni loviţi de puterea naturii“, a declarat Viorel Paier, consilier local al Primăriei Orşova.
Meteorologii avertizează că şi în următoarele 24 de ore ploile vor continua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS