10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Drum acoperit de ape

Un drum şi zeci de hectare de teren agricol au fost afectate ieri, în judeţul Dolj, de apele revărsate ale Jiului. Potrivit unui comunicat al Direcţiei Apelor „Jiu“, 12 hectare de islaz comunal, 29 de hectare de ogoare şi 44 de hectare de culturi de grâu au fost inundate în comuna Argetoaia. La Răcari, mai multe suprafeţe de teren au fost inundate în satele Schitu şi Sficea. Zona este monitorizată de o echipă de intervenţie de la Gospodărirea Apelor, dotată cu un buldoexcavator, o basculantă şi saci cu nisip, în eventualitatea în care creşterea debitului Jiului ar impune intervenţia în zonă.
Şi drumul care face legătura între Filiaşi şi Bâlta a fost ieri acoperit de apele revărsate ale Jiului pe o porţiune de câteva zeci de metri. „Jiul s-a umflat şi, imediat după podul cel nou, a acoperit drumul către Bâlta. Am pus acolo un poliţist comunitar care să îi avertizeze pe şoferi şi care să ne spună şi nouă dacă apa creşte sau scade“, a precizat pentru Gazeta de Sud primarul Filiaşului, Nicolae Stăncioi.
Dacă ieri-dimineaţă puţini şoferi se aventurau să treacă prin apa care acoperise şoseaua, aseară apele scăzuseră vizibil. Specialiştii nu exclud ca nivelul apelor să crească în următoarele ore.

Risc crescut de inundaţii

Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului a emis ieri o avertizare hidrologică „cod galben“ de inundaţii pentru judeţele Gorj şi Mehedinţi, pe Jiu (între Rovinari şi confluenţa cu râul Motru) şi pe afluenţii săi Motru şi Cosuştea. O avertizare mai gravă, de „cod portocaliu“, a fost emisă pentru judeţul Dolj, vizând, de fapt, porţiunea Jiului de la confluenţa cu Motrul şi până la vărsarea în Dunăre. Atenţionările expiră astăzi, la ora 18.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII