Acasă Actualitate Activităţi preventive ale poliţiştilor doljeni

Activităţi preventive ale poliţiştilor doljeni

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au continuat acţiunile preventive pe şoselele judeţului şi în zilele sfârşitului de săptămână, au organizat 5 filtre auto, în timpul cărora au fost controlate 212 autovehicule. Pentru ilegalităţile constatate, poliţiştii au aplicat 127 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală s-a ridicat la 8170 lei. Petrişor I, de 45 de ani, din comuna Urzicuţa, a fost depistat conducând un autoturism marca Skoda Octavia, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Autoturismul i-a fost încredinţat spre conducere de către proprietarul acestuia, Mircea S., de 26 de ani, din aceeaşi localitate, care în momentul depistării se afla în maşină în calitate de pasager. Celor în cauză li s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi, respectiv încredinţarea autoturismului spre a fi condus pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
Sâmbătă noaptea, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii faptelor antisociale comise cu violenţă şi a combaterii faptelor de cerşetorie, ocazie cu care au fost verificate 37 de locuri şi medii cunoscute cu potenţial criminogen, au fost controlate 31 de localuri de alimentaţie publică şi 4 săli de internet. În timpul desfăşurării acţiunii, poliţiştii au aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 2840 lei.
Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie au acţionat pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilegale comise în pieţele agroalimentare din zona de competenţă a secţiei, pentru prevenirea furturilor din autoturisme şi pentru prevenirea şi combaterea actelor comise cu violenţă. Au fost executate descinderi în 12 locuri şi medii pretabile comiterii unor astfel de fapte, au fost controlaţi 17 agenţi economici, 25 de producători agricoli individuali şi au fost verificate 6 localuri de alimentaţie publică. Pentru ilegalităţile constatate, poliţiştii au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.900 de lei.

Exit mobile version