22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePonta nu s-a înţeles cu Videanu

Ponta nu s-a înţeles cu Videanu

O delegaţie a PSD Gorj, condusă de deputatul Victor Ponta, s-a întâlnit ieri la Bucureşti cu ministrul economiei, Adriean Videanu, pentru a debloca negocierile la nivel local dintre  PSD şi PD-L, privind numiri-le de şefi în minerit şi energie, însă părţile nu au ajuns la nici o înţelegere.

Ministrul economiei, Adriean Videanu, s-a întâlnit ieri cu delegaţiile judeţene ale PSD şi PD-L Gorj, în încercarea de a rezolva diferendele create privind activitatea din minerit şi energie în judeţ. De câteva săptămâni, negocierile dintre PSD şi PD-L s-au blocat la nivel judeţean, întrucât social-democraţii sunt nemulţumiţi de faptul că pedeliştii au primit mai multe posturi în minerit şi energie. La întâlnirea de la Bucureşti, din partea PSD Gorj au participat la discuţii preşedintele organizaţiei judeţene, Florin Cârciumaru, preşedintele executiv, Ion Călinoiu, şi deputatul de Gorj, Victor Ponta.  Partidul Democrat Liberal a fost reprezentat de Ionel Manţog, deputaţii Cosmin Popescu şi Constantin Militaru şi senatorul Ion Ruşeţ. În urma discuţiilor, ministrul Adriean Videanu a fost de acord cu anularea ordinului de numire a membrilor CA şi AGA la SNLO şi complexurile energetice Turceni şi Rovinari, însă a refuzat să anuleze ordinul de numire a directorilor generali. Potrivit conducerii PSD Gorj, atât în consiliile de administraţie, cât şi în adunările generale ale acţionarilor, numirea membrilor s-a făcut pe aceleaşi criterii ca în cazul directorilor generali, majoritatea fiind asigurată de democrat-liberali.

Negocierile rămân blocate

Şefii PSD Gorj consideră injustă numirea pedeliştilor pe posturile care ar fi trebuit să revină PSD, considerând că „toate numirile au fost făcute strict pe criterii politice, fără a fi luată în calcul nici măcar lipsa de performanţă în domeniu a celor care au fost numiţi pe aceste posturi. În acest sens, susţinem în continuare că este nevoie de profesionişti a căror activitate să nu se fi dovedit de calitate îndoielnică sau asupra cărora să nu fi planat diferite bănuieli privind rezolvarea unor interese personale în dauna societăţilor în cadrul cărora au activat. Mai mult decât atât, delegaţia PSD nu este de acord cu atitudinea ministrului Adriean Videanu, care a numit directori la conducerea celor trei agenţi economici fără a se consulta cu conducerea organizaţiei PSD Gorj, neexistând un aviz scris în acest sens. Ministrul economiei nu a luat în calcul nici promovarea specialiştilor în funcţiile de conducere şi nici proiecte de revigorare a activităţii în acest domeniu. Ca urmare a situaţiei create, conducerea PSD Gorj a hotărât că procesul de negociere dintre organizaţiile PSD şi PD-L în Gorj rămâne blocat. Hotărârea este valabilă până la soluţionarea diferendelor create şi rezolvarea cererii organizaţiei judeţene PSD Gorj“, a declarat Ciprian Florescu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS