10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO veste bună şi una rea în sănătate

O veste bună şi una rea în sănătate

Oficiali din Ministerul Sănătăţii au precizat ieri că reducerea numărului de angajaţi cu 20%, pusă la cale joi de guvernul Boc, vizează doar personalul din structura centrală, direcţiile judeţene şi autorităţile subordonate instituţiei, nu şi personalul medical care îşi desfăşoară activitatea în unităţile sanitare. Potrivit ministerului, decizia privind numărul exact al angajaţilor care vor fi disponibilizaţi va fi luată până la sfârşitul lunii ianuarie, după o analiză a numărului de posturi din instituţiile subordonate ministerului şi procentul de ocupare a acestora.

Nemulţumiri salariale fără justificare

Medicii din sistemul de urgenţă nu vor beneficia de creşteri salariale în 2009, pentru că, în contextul crizei economice, una dintre priorităţile Ministerului Sănătăţii va fi extinderea serviciului SMURD pe plan naţional, a precizat, pentru NewsIn, subsecretarul de stat Raed Arafat. „În 2008, salariile personalului din sistemul de urgenţă aproape s-au dublat şi nu cred că medicii au motive să se plângă acum de veniturile pe care le încasează, chiar dacă anul acesta nu li se vor mai mări salariile“, a spus Arafat, nedorind să se pronunţe în ceea ce priveşte majorarea salarială de 25% solicitată de sindicatul Sanitas.
Arafat consideră însă că nemulţumirile privind salariile nu au nici o justificare. „Unii, când se plâng de salarii, se referă la acela de bază şi uită de venitul total, cu gărzi şi sporuri. Orice persoană a primit un spor mediu pe unitate între 50% şi 100%. Toată lumea doreşte ca salariile să fie cât mai mari, dar trebuie să te uiţi şi la cât se poate da de la buget“, a conchis Arafat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII