Acasă Actualitate Colegiul Medicilor vrea să analizeze nu doar acţiunile medicilor de la Slatina,...

Colegiul Medicilor vrea să analizeze nu doar acţiunile medicilor de la Slatina, ci şi modul în care s-a făcut ancheta ministerului

Colegiul Medicilor din România (CMR) va face analiza atât acţiunile medicilor implicaţi cât şi modul în care s-a desfăşurat ancheta ministerului Sănătăţii în cazul bărbatului decedat la Spitalul de Urgenţă din Slatina, a anunţat preşedintele CMR, prof. dr. Vasile Astărăstoae.

"Colegiul Medicilor va face o anchetă serioasă şi va analiza fiecare medic în parte, cu respectarea legilor României", a declarat pentru NewsIn preşedintele CMR.

Totodată, Colegiul va analiza şi modul în care s-a desfăşurat ancheta ministerului Sănătăţii, " la lumina reflectoarelor, la 2 noaptea", şi va solicita, în cazul unor abuzuri, luarea unor măsuri corespunzătoare.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a cerut Colegiului Medicilor din România o reacţie imediată şi fermă în cazul pacientului în vârstă de 63 de ani care a murit, joi seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina, potrivit unui comunicat de presă al ministerului.

"Am constatat o culpă medicală şi profesională şi am luat măsurile organizatorice care se impun. Mă aştept la o reacţie imediată şi la fel de fermă şi din partea Colegiului Medicilor din România, pentru că astfel de medici nu au ce căuta într-un spital. Colegiul Medicilor ar trebui să fie apărătorul profesiei de medic şi nu a medicilor care nu înţeleg să îşi practice profesia responsabil", a declarat ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

Răspunzând ministrului, prof. Astărăstoae a apreciat "grija pe care acesta o are pentru activitatea Colegiului", dar a reamintit CMR nu este "nici o anexă şi nici nu este subordonată ministerului".

Totodată, membrii Colegiului Medicilor Olt au fost convocaţi luni pentru a-i audia pe medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina implicaţi în cazul bătrânului decedat la Unitatea de Primiri Urgenţe, a declarat, astăzi, pentru NewsIn, preşedintele colegiului Costache Marinache.

Costache Marinache a mai spus că, marţi, se va reuni Biroul Colegiului Medicilor, care va analiza documentele şi le va înainta Comisiei de jurisdicţie, condusă de medicul Romeo Stănculescu. Membrii acestei comisii vor analiza, constata şi propune Comisiei de disciplină măsurile de sancţionare pentru cei găsiţi vinovaţi, iar Comisia de disciplină, condusă de doctorul Aurelian Simionesu, va decide sancţiunile care vor fi aplicate.

Costache Marinache nu a comentat afirmaţiile ministrului Sănătăţii privind măsurile pe care se aşteaptă să le ia Colegiul Medicilor, precizând doar că doreşte ca la finalul anchetei să se spună că au fost aplicate cele mai corecte sancţiuni şi că analiza făcută cu privire la activitatea defăşurată de personalul medical de la UPU a fost una corectă. "Eu doresc ca la sfârşitul anchetei să se constate că am fost corecţi şi am aplicat sancţiunile corecte pentru vina care îi revine fiecăruia", a afirmat Costache Marinache.

Exit mobile version