15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDemisii în lanţ din PSD

Demisii în lanţ din PSD

Gabriel Oprea şi-a dat demisia mai întâi din fruntea Ministerului Administraţiei şi Internelor, apoi din conducerea organizaţiei PSD Ilfov, pentru ca ulterior să-şi dea demisia şi din PSD.

Însă scandalul iscat de el prin numirea chestorului Ardelean la şefia serviciului secret al Ministerului de Interne nu s-a încheiat.

Întrunită ieri, iniţial pentru a dezbate asupra excluderii lui Oprea din partid, Comisia de Integritate şi Arbitraj a PSD şi-a îndreptat tirul asupra lui Gigi Neţoiu, care l-a secondat pe Oprea la conducerea PSD Ilfov din funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene. Considerat artizanul mitingului pro-Oprea de marţi, din faţa sediului PSD, Neţoiu a fost pur şi simplu exclus din partid pentru că ar fi acuzat grupările mafiote din PSD de atacul concertat împotriva lui Oprea. Hotărârea are însă doar caracter de recomandare, decizia efectivă privind excluderea urmând să fie luată de organizaţia Ilfov.

Vicepreşedintele PSD Ilfov, Gigi Neţoiu, a anunţat însă, tot ieri, că le-a luat-o înainte celor din Comisia de Integritate, pentru că a demisionat şi el din PSD încă de joi, adăugând că este posibil să-i urmeze şi alţii exemplul. „Eu mi-am dat de ieri demisia din PSD, dar am vrut să văd până unde poate să meargă «vanghelismul» din partid. Vor fi şi alte demisii din PSD ale unor colegi, probabil că şi nea Puiu Iordănescu va demisiona“, a spus Neţoiu, menţionând că nu se pune problema pentru moment să se orienteze către altă grupare politică.

Aseară, şi primarul din Voluntari, Florentin Pandele, a anunţat că demisionează din PSD din cauza modului în care decurg lucrurile în partid.

Adrian DINU

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII