16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânii pot obţine paşapoarte electronice

Românii pot obţine paşapoarte electronice

România este singurul stat din lume care emite un model de paşaport electronic ce cuprinde, chiar de la momentul introducerii, ambele elemente de identificare, respectiv imaginea facială şi impresiunile digitale, informează MAI, printr-un comunicat remis Agenţiei NewsIn.

Centrul Naţional Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice a introdus, începând cu anul 2009, noul model de paşaport biometric, care, conform Ministerului Administraţiei şi Internelor, are 50 de elemente de siguranţă, cu 18 mai multe decât actele actuale.

Elementul de noutate al paşaportului biometric este introducerea mediului electronic de stocare, cipul, care include datele personale în fila informatizată, fapt care face ca ţara noastră să fie singurul stat din lume care emite un model de paşaport electronic ce cuprinde, chiar de la momentul introducerii, ambele elemente de identificare, respectiv imaginea facială şi impresiunile digitale.

Ministrul administraţiei şi internelor, Gabriel Oprea, a apreciat că paşapoartele electronice reprezintă doar unul dintre paşii pe care îi face în direcţia îndeplinirii obiectivului României de a intra în spaţiul Schengen în anul 2011.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU