16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa Mulţi Ani de negură!

La Mulţi Ani de negură!

http:http://www.youtube.com/watch?v=OvFkNJJy-9A

Mii de craioveni au orbecăit prin case în Ajunul Crăciunului din cauza unei avarii la reţeaua de distribuţie a energiei electrice. Alţii au păţit-o însă şi mai rău, petrecându-şi pe întuneric Revelionul.

 

Penele de curent s-au ţinut lanţ în Craiova şi de Sărbători. „Urările“ distribuitorului de energie electrică CEZ au început în Ajun. Craiovenii de pe străzile Alexandru cel Bun, Petuniilor, Bucovăţului, Roiului şi Ecaterina Teodoroiu au rămas în beznă în seara Ajunului din cauză că transformatorul de pe strada Petuniilor, instalat în urmă cu doar o lună, a cedat. O echipă de intervenţii a reuşit să repună sistemul în funcţiune după aproape trei ore. Locuitorii din zonă spun că s-au săturat de aroganţa CEZ Distribuţie. Mai mulţi craioveni şi-au lăsat familiile în beznă şi au venit pe strada Petuniilor, să vadă dacă vor mai avea parte de lumină în noaptea de Crăciun. „Ce fac ăştia de la CEZ cu noi e bătaie de joc! În fiecare an, de Sărbători, hop!, se ia curentul. Ţinem copiii pe întuneric, mâncăm pe întuneric. Adio, Sărbători! Se ard televizoare, se ard toate alea… Da’, bine, asta se întâmplă în fiecare lună la noi, aici“, a declarat Ion Iancu. Unul dintre muncitorii care încercau să remedieze defecţiunea a spus că instalaţiile decuplează din cauză că reţeaua este supraîncărcată. De menţionat că transformatorul de pe strada Petuniilor a fost înlocuit în noiembrie 2008 tocmai din pricina frecventelor avarii, iar cablurile de curent de pe strada Alexandru cel Bun, unde specialiştii CEZ susţin că se fură energie, au fost înlocuite în vara anului 2008. Reprezentanţii CEZ Distribuţie nu au putut fi contactaţi.

 

Revelion forţat în stradă

 

Alte câteva sute de craioveni au rămas în beznă de Sărbători, însă chiar în noaptea de Revelion şi nu doar pentru două-trei ore. Au pus masa pe întuneric şi la fel au ciocnit paharele. Potrivit mass-media craiovene, câţiva locuitori din cartierul Faţa Luncii au mers chiar la sediul CEZ, însă nu au rezolvat nimic. Conform declaraţiilor date de ei presei, nu au primit curent toată noaptea de Revelion, deşi echipele de intervenţie au lucrat la instalaţiile defecte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU