Angajaţii de la stat care cumulează pensia cu salariul trebuie să decidă în 15 zile la care renunţă

Autori
Etichete , , ,


Poliţiştii, magistraţii, personalul auxiliar din justiţie şi cadrele militare pensionate pentru limită de vârstă, care lucrează în prezent în instituţiile publice, regiile autonome sau companiile cu capital de stat, trebuie să opteze în 15 zile pentru una dintre cele două calităţi.

Potrivit OUG adoptate în ultima şedinţă de Guvern, publicată azi în Monitorul Oficial nr.4, plata pensiei se suspendă începând cu luna următoare celei în care "beneficiarul unei pensii pentru limită de vârstă realizează venituri din exercitarea unei funcţii remunerate în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanţare, precum şi în cadrul regiilor autonome, societăţilor şi companiilor naţionale şi societăţilor la care capitalul social este deţinut integral sau majoritar de stat sau de o unitate administrativ-teritorială".

Pot cumula pensia cu veniturile realizate nevăzătorii şi pensionarii cu invaliditate de gradul III. Beneficiarii pensiei de urmaş pot cumula pensia cu veniturile realizate dacă veniturile brute lunare realizate nu depăşesc o pătrime din salariul mediu brut lunar pe economie.

Persoanele care beneficiază de pensie militară de serviciu şi optează pentru păstrarea funcţiei de la stat tebuie să restituie instituţiei din cadrul căreia a ieşit la pensie, în maximum 30 de zile de la data încadrării, plăţile compensatorii primite de la stat.

În cazul poliţiştilor pensionaţi, dacă aceştia aleg să lucreze la stat în continuare, plata pensiei de serviciu se suspendă şi, în maximum 30 de zile de la data suspendării plăţii acesteia, ajutorul primit de la stat trebuie returnat.


Şi în cazul judecătorilor şi procurorilor plata pensiei de serviciu se suspendă "până la încetarea reîncadrării", iar în termen de 30 de zile de la data suspendării plăţii pensiei, magistraţii sunt obligaţi să restituie indemnizaţia  acordată la pensionare, care este egală cu şapte indemnizaţii de încadrare lunare brute.

Nici personalul auxiliar din instanţele judecătoreşi şi din parchete nu mai poate cumula pensia cu funcţiile din instituţiile publice, regiile autonome sau companiile cu capital de stat. Dacă aleg să lucreze la stat, plata pensiei de serviciu se suspendă până la încetarea reîncadrării şi, în 30 de zile de la data suspendării acesteia, trebuie să restituie indemnizaţia primită la pensionare.

În termen de 15 zile de la data publicării OUG, persoanele care cumulează în prezent statutul de pensionar cu cel de salariat la stat trebuie să opteze pentru una dintre cele două calităţi.Comenteaza acum

6 Comentarii

 1. REVOLTATOR said:

  SA VEDEM TOTI COLONEII PLECATI DIN POLOTIA DOLJ LA POLITIA COMUNITARA CRAIOVA: PETRESCU, GRIGORE, ZAMARCA, PETRE GELU, ILIESCU, SAU CEL DE LA PREFECTURA, CONSTANTIN DOBRESCU CE ALEG… NU SE MAI SATURA…. UNII AU PLECAT PE USA DIN SPATE AL CARIEREI, CU COADA IN ANUS, SI DUPA ACEEA AU RASARIT IN FUNCTII DE UNDE TAIE SI SPANZURA…. PENTRU EI LEGEA ASTA E UN CADOU DE LA TOTI CEI ARE AU AVUT NENOROCUL SA-I CUNOASCA……

 2. Gheorghe said:

  La cita nesimtire au in ei m-as mira sa plece din Politia Comunitara Iliescu, care de ce sa-i faci e finul lui Solomon, sau Grigore Marian cel care a dat permise la tigani pe galbeni si il strigau Zoro….si mergeti si intrebati pe cei din Piata Chiriac cum a luat amenda acest Zoro de la Jandarmerie, culmea fiind in timpul serviciului; adica el e pus acolo sa faca ordine si de fapt e l e cel care provoaca scandalul. BRAVO domnule primar ati angajat multi pensionari…daca trebuie sa fuga dupa vreun hot cum fac ?Domnilor de la Gazeta de Sud, inainte mai scriati si dumneavoastra de acesti mafioti cu grade, acum ce se intimpla ati cazut la pace cu ei ?Mergeti la Sectia 1 Politie si intrebati de Iovanescu si o sa va dea el subiecte de scris despre Grigore Marian pentru un an intreg…de ce escrocherii a facut si ce dosare a musamalizat cind lucra la sectia 1…SUCCES !

 3. si M.A.I revoltat said:

  l-ai uitat pe CODITA, fostul lor sef
  cand au iesit la pensie au luat cate 800 milioane

 4. stancumihai said:

  Odata cu Codita a iesit la pensie si a INCASAT SUTE DE MILIOANE si DOBRESCU c-tin, actualul DIRECTOR de la Directia Judeteana de Paza si Servicii din cadrul CONSILIULUI JUDETEAN DOLJ. Desi a scris adevarul urat despre dobrescu, expresul de sud, nimeni nu a avut ce-i face fostului MILITIAN, pentru ca este tinut in brate de DEPUTATUL ion CALIN si alti EXCOMUNISTI si astia SUNT MAI PRESUS DECAT LEGEA. Si primarul Solomon isi permite sa plateasca PENSIONARI MI si M Ap. N din BANUL PUBLIC, pentru ca si acesta considera ca, CAINII LATRA SI CARAVANA TRECE. Nu-i caracterizeaza pe nemernicii, care nu se mai satura, nici bunul simt si NU LE E FERICA DE DUMNEZEU, ei crezandu-se, precum ceausescu, deasupra tuturor. Dar…le va veni si lor randul si vor pleca in iad cand nici nu gandesc

 5. Neintelesul said:

  Stancu Mihai, mentionat mai sus nu este salariatul Directiei Judetene de Paza si Servicii, desi si el stie ca cele mentionate sunt reale, adevarate. El stie mai multe, dar nu vrea sa se pise contra vantului ca se uda si mai si miroase.
  Sunt multe de spus dar nu stii in cine sa mai ai incredere in ziua de azi.

 6. Mihai Stancu said:

  Vada ca cel de la nr.4 si 5 sunt una si aceiasi persoana desi isi da doua nume diferite. D-le draga , nu vad de ce dai numele meu real ( ca si ieri – 5.01.2009 la orele 10,56) , ori esti unul care – si dumneata – ai fost nemultumit de acea numire a lui C. Dobrescu , in functia de Director , la fostul Sector Servicii Publice al CJ Dolj (fost INVEST) si unde eu lucrez din anul 1995 , mutat fortat de Barbarasa +Tudor Radulescu si C.Raducanoiu, dupa acele prezentari pe postul lui Miahi Tatulicin , privid vilele din Padurea Bucovat , beneficiari fiind Barbarasa , Decanul Baroului de Avocati Dolj – Av. Neagoe , Procurorul Sef al Parchetului Militar Dolj – Vaduva , un Director de la Combinat , fostul Pesedinte al Judecatoriei Craiova – Spanu ,prof. de drept – Dogaru , politistul Popa Visinel , Prefectul Toba , toti , printr-un simulacru de propunere de prelungire a intravilanului comunei Bucovat , dupa spusele secretarei Anita , au ….”invartit ” harta ca sa-i pacaleasca pe consilieri si sa aprobe acele constructii . In plus , cel care este Secretarul General al CJ Dol – Barbarasa , a cumparat , chipurile un teren , de la cel pe care avea sa-l angajeze imediat , ca portar la C J Dolj !! u , in calitate de Presedinte al ALICA , am fost sesizat si , impreuna cu o echipa de la fostul TELE 7 ABC , am fost sa le prezint locl si unde si cum si-au ridicat acesti “amarati” vilele , imedia , Primaul Bucovatului – pe atunci – Petrisor , a anuntat “organele” ( cei amintiti , din cond. Prefecturii si CJ Dolj , care au ….luat foc” si au pus la cale , prin Delegatia Permanenta a CJ Dolj , propunerea mutarii subsemnaului , “la cererea INVEST , la serviciul de investitii , cu post cu tot , pt. mai buna desfasurare a activitatii acelei Directii ” , chiprile , n-a facut nimeni nicio cerere , doar Barbarasa, un referat pe o jumatae de pagina , scris de mana ). Deci , d-le “stancumihai” si “neintelesul” , de ce te ascunzi sub numele meu? Ai dreptate , stiu f. multe , dar pe toate le-am spus la timpul lor si chiar mai mult , fara frica decare vorbesti > Ce urmaresti ? Te-a suparat tare si pe tine acea numire si n-ai avut curajul pana azi sa te manifesti , iar acum o faci intr-un mod josnic , esti din jurul meu , dar vrei probabil acel post si ti-e rusine sa-ti declini identitatea ! De aceea merg lucrurile astfel , suntem LASI !! Fii barabat si arata-te !

Alte stiri

Sumarul ediției de luni, 5 ianuarie 2009

Actualitate

» Fiul jurnalistului Sorin Rosca Stanescu s-a sinucis
» Tarifele RCA au crescut cu 10-30%
» Autorităţile de sănătate publică vor fi reorganizate ca direcţii de sănătate
» Angajaţii de la stat care cumulează pensia cu salariul trebuie să decidă în 15 zile la care renunţă
» Românii pot obţine paşapoarte electronice
» Craiova explozivă
» A început „măcelul“ la Alro
» Războiul gazelor
» La Mulţi Ani de negură!

Local

» Scurte ştiri
» Tineri răniţi într-un grav accident
» Cal salvat de pompieri
» Poleiul face victime
» Scurte stiri
» Noi restricţii pentru fumători
» Româncă rănită în Fâşia Gaza
» Sistemul local de burse de merit, modificat
» Acciza a mărit preţul carburanţilor
» Omorâţi în taxi
» Revelion cu peripeţii la Salvare
» Sârbă guvernamentală pe muzica lui Băsescu
» Ordonanţa pentru sancţionarea discriminării este neconstituţională
» Datoriile către magistraţi, amânate după 31 martie

Dolj

» Un nou dosar pentru doljeanul Cioroianu

Sport

» Memorialul „Florin Berceanu“, la primele confruntări
» Pandurii, între ştiinţa jocului şi tehnologie
» Ion Crăciunescu: Sunt lucruri grave în fotbalul românesc
» Scurte ştiri
» Adriano a fost amendat cu 150.000 de euro
» Zenga are încredere în potenţialul Cataniei
» Mutu, printre protagonişti
» Chelsea s-a făcut de râs în Cupa Angliei
» Atlete bulgare, suspendate
» Pau Gasol, cel mai bun baschetbalist european
» Kawasaki se retrage din Moto GP
» Murray s-a impus la Abu Dhabi
» Handbalistele de la SCM, din nou la lucru
» România, codaşă
» Moses i-a luat centura lui Kobori
» Niculescu, învinsă de Pironkova
» Raluca Dumitraşcu, în Top 10
» Kovacs şi-a început mandatul
» Raliul Dakar a debutat în forţă

Bani & Afaceri

» Demisia, momentul schimbării
» Început de an cu concedieri
» Maximum 4.000 de lei pentru creşterea copilului
» Scad contribuţiile angajaţilor
» Doljchim, prima victimă în cazul gazului rusesc?

Opinii

» Ce nu va fi în 2009
» Din dorinţele unui 2009 european

Top