16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOri control, ori demisia

Ori control, ori demisia

Şefii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) au termen pentru finalizarea controalelor pe teren şi prin teledetecţie până la sfârşitul lunii ianuarie, dacă nu trebuie să-şi dea toţi demisia, a declarat duminică ministrul agriculturii, Ilie Sârbu.

Acesta s-a întâlnit cu conducerea APIA pentru a stabili măsurile necesare acordării plăţilor pe suprafaţă aferente anului 2008 şi începerii campaniei de primire a cererilor pentru 2009.

De asemenea, a fost stabilit un plan de acţiune pentru începerea acordării plăţilor unice pe suprafaţă din luna martie 2009, majoritatea sumelor urmând să ajungă în conturile beneficiarilor în perioada martie-aprilie 2009, conform angajamentului conducerii APIA. Potrivit unui comunicat transmis duminică de Ministerul Agriculturii, suma care se va acorda va fi de circa 400 lei/hectar, mai mare decât cea acordată pentru anul 2008.

„Totodată, se va face o evaluare a contractului cu dezvoltatorul de soft, pentru eliminarea deficienţelor constatate de misiunile de audit, precum şi o analiză cu băncile comerciale prin intermediul cărora se derulează plăţile către fermieri pentru reducerea timpului de plată. Săptămânal, conducerea ministerului va analiza împreună cu APIA stadiul derulării angajamentelor din planul de acţiune pentru acordarea plăţilor pe suprafaţă“, se mai arată în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU