21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFonduri suplimentare pentru plata drepturilor de asistenţă socială

Fonduri suplimentare pentru plata drepturilor de asistenţă socială

Bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse (MMFES) va fi suplimentat cu suma de 14,8 milioane lei, pentru asigurarea drepturilor sociale cuvenite diferitelor categorii de beneficiari, aferente lunii decembrie 2008.
Fondurile provin din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzute în bugetul de stat pe anul 2008.

Prin OUG nr 186/2008, pentru rectificarea bugetului de stat pe anul 2008, a fost aprobată suplimentarea bugetului MMFES cu 1,085 miliarde lei, urmând ca, pentru acoperirea tuturor drepturilor acordate prin MMFES, să se efectueze distribuiri de credite în cadrul bugetului aprobat.
Din această sumă, circa 650,9 milioane lei au fost alocate pentru plata pensiilor iar 434 milioane lei pentru plata drepturilor de asistenţă socială, respectiv drepturi pentru persoane cu handicap, indemnizaţii pentru creşterea copilului, alocaţii de stat pentru copii, etc, a căror plată se efectuează în luna decembrie 2008.
Valoarea totală a fondurilor necesare pentru plata acestor drepturi în luna decembrie este de 640 milioane lei. Din sumele existente şi din cele aprobate, a fost asigurată suma de 625,3 milioane lei, prin urmare a fost necesară suplimentarea bugetului cu 14,8 milioane lei. Aceste sume nu au putut fi obţinute prin redistribuire de credite în cadrul bugetului aprobat MMFES.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS