16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLinia de credit a Doljului, blocată la centru

Linia de credit a Doljului, blocată la centru

Pentru că împrumutul Doljului e blocat de autorităţile centrale, administraţia judeţeană e nevoită să scoată bani din bugetul propriu pentru a plăti lucrări ce trebuia achitate din credit.

 

Deşi lucrările contractate cu bani din linia de credit de 53 de milioane de lei, făcut de consiliul judeţean la BCR, sunt aproape finalizate, iar constructorii au emis facturi pe tot ce au lucrat, autorităţile judeţene s-au trezit în situaţia de a nu putea plăti o parte din facturi. La sfârşitul lunii octombrie, când criza financiară începuse să-şi facă simţită prezenţa şi la noi, executivul a emis o hotărâre de guvern prin care obliga autorităţile locale care au contractate împrumuturi să ceară permisiunea Comisiei de Autorizare a Împrumuturilor Locale pentru fiecare tragere din credit. Deşi CJ Dolj a trimis o adresă prin care cerea avizul Comisiei în urmă cu o lună, autorităţile centrale nu au răspuns nici până în prezent, ceea ce a dus la blocarea plăţilor pentru lucrările în derulare.

Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a declarat ieri că, potrivit clauzelor din contractele încheiate cu fiecare constructor, administraţia este pasibilă de penalităţi în cazul în care nu asigură decontarea lucrărilor executate. „În contracte sunt prevăzute atât penalităţi pentru constructori, în cazul în care nu îşi îndeplinesc termenele, cât şi pentru noi, în cazul în care nu plătim. Ne-am adresat în scris Comisiei, dar nu ne-a răspuns. Am avut doar convorbiri telefonice în care ne spuneau că sunt extrem de ocupaţi, că au mii de astfel de cereri, dar noi suntem sub presiunea constructorilor, mulţi dintre ei aflaţi aproape în faliment. Ne vedem obligaţi să facem o repartizare pe termen scurt, să plătim din fondurile noastre facturile şi apoi să le recuperăm din sumele care ne vor fi aprobate din credit“, a spus Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII